Artık Ben De Herkes Gibiyim


bugün tüm gün bunu düşündüm çok değerli okuyucu. artık ben de herkes gibiydim. eski günleri anımsadım yine. bir sürü yol gittim. sadece yürüdüm.o kadar saçma yerlerde buldum ki kendimi zaman zaman. mesela ne kadar özlemişim Çemberlitaş'ı, Sultanahmet'i, Sirkeci'yi.. O tren garını.. seviyormuş ben aslında hep oraları. çok eskilere gittim.

ve artık herkes gibi olduğumu anladım. artık hiç bir özelliğim yokmuş gibiydi. eskiden kendimi hep en özel hissederdim. en farklı benmişim, herkes aynıymış gibi. şimdilerde silikleştim. yazılan tonlarca yazının eskiyen silikliğinde bir harf tanesi kadarım. o kadar gereksiz. yani tamamen silinsem de o cümleler her zaman okunacak. varlığım kelimelere bir şey katmadığı gibi, yokluğum da kendini belli etmeyecek kadar ufak.

kesinlikle ben artık herkes gibiyim. hiç kimseyim. kendi içimde çılgınlar gibi kavgaya tutuşurken, aslında neyi nasıl düşünmem gerektiğinin bilincine varamadan; hayattaki herkesten nefret ederken, bir yanım da hayattaki herkesi sevebilecek kapasitede. nedir derdimiz, neden uğraşıyoruz bunca bilmiyorum. sadece o akıp giden hayatın bir köşesine kıvrılıp; avazım çıktığı kadar içten, bir o kadar da sessiz ve hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorum. belki o zaman her şey geçer ve belki ben yine o eski günlerdeki gibi özel ve değerli olurum ha? -hiç sanmıyorum.

Yorumlar

  1. Bir haltın hiçbir şeyi olmayacak gibi hissedilen huzursuzluk hissi, merak etme bir şeyler kazandıkça düzelir diyecem ama ben da ha o aşamaya gelemedim. Sadece umudu az çok bir yerlerde saklamak gerek bu önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir şeyler kazanabilmeyi öğrendiğimde düzelir dicem ama bu yaşa kadar öğrenemediğime göre daha da öğrenemeyecekmişim gibi :/

      Sil
  2. Çok içten, samimi, okunası bir yazı olmuş. Belki de herkesi anlatmışsındır

    YanıtlaSil
  3. Belki de hayatında seni özel ve değerli hissettirecek birisi yoktur. Belki de bir zamanlar vardı, sen onun değerini bilmedin.

    YanıtlaSil
  4. Ben seni kuymak yapan, otantik bir Karadeniz kızı olarak tanımıştım bu platformda, sonra sonra kuymağı hayatından tamamen çıkardığını anladım ve dedim ki kendi kendime senin hakkında;
    -Hoca'M tanıdığım günden beridir çok değişti, artık o otantik tarafı ağır basan birisi değil, artık o profesyonel bir çalışan, artık o ne yazık ki modern bir kozmopolit kadını, hanımefendi kişisi...
    İşte böyleyken böyle Hoca'M, bu arada ikinci ve üçüncü paragraflardaki içedönük, sarmal, girift cümlelerin bir harikaaa..!
    ...(:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten her şey sabahları kuymak yemeyi bırakmamla başladı :( çünkü a kişisi sevmiyordu hatta kokusuna bile dayanamıyordu. sanırım artık yapıcam. galiba o zaman tüm sorunlar düzelecek. otantik tarafım hala ağır basıyo. anneme göre "köylü" bana göre en güzel eteğimi giyorum hala :D fakat yine de mutsuzlukla alakalı ciddi sıkıntılarım var bu günlerde, ya da başka şeylerle alakalı. bilmiyorum.

      Sil
    2. Evet Hoca'M, mutsuzluğunun teşhisini belirtiyorum;
      - Öhhmm, büyümüşsün, evet, evet, artık gerçekten büyümüşsün ve artık sadece babanın küçük kızı değilsin...:D

      Sil
  5. 30'larda herkes öyle hissediyor mereak etme. Hepimiz duvarda bir tuğlayız , bu kadar :) İyi bir hissiyat bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoooooo daha 30 olmadım. hayırr ama olmadım :( ama olacağım. belki de olacağım sıkıntısı bastı beni iki-üç yıl önceden

      Sil
  6. İnancını, yeşantını ulvi değerlerel bezemeye devam et, Allah en büyük yardımcındır senin. Hurufu mukattağa gibi anlaşılmanı bekleme senin, çünkü insan denen mechül sevdikçe ve sevildikçe anlaşılır yaratılışın sırrını ve hikmeti ilahiyyesini. Bir tebessümde gizlidir mutluluk ve huzur.

    YanıtlaSil
  7. Ben de aynen böyle hissediyorum, hislerime tercüman olmuşsunuz, efendim.
    Ama inanıyorum ki tamamen silinince var olacak ve yaşama yeniden başlayacağız -öyle sanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en azından yalnız kalmadığımı öğrenmiş oldum. sanırım bu bile mutluluk sebebi. teşekkürler :)

      Sil
  8. Böyle zamanlarda sanki dibe vuruyormuşum gibi hissederim ama hoşuma gider. Sonrasında daha da güçlenmiş bulurum kendimi. Tabii ki herkes gibisin, herkes gibi ve özel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım ben de aynen öyle hissederim kendimi. çünkü bu günlerde en çok da buna ihtiyacım var :)

      Sil
  9. huzursuz bacak sendromu gibisin bugün :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..