Sinema Severler İçin Sinema İzlenecek Mekan

Merhaba sayın okuyucu.

Bugün sizlere bir sinema salonunu tavsiye edeceğim. Hatta şiddetle tavsiye edeceğim. Muhtemelen fotoğrafları ve yorumlarımı gördükten sonra sizlerde gidip başkalarına tavsiye edeceksiniz..


Bu salon Profilo Avm içinde bulunan CinemaPink'e bağlı sinema salonu. Kendimi bildim bileli çoğunlukla sinema izlemek için Profilo'yu tercih ediyorum. Çünkü otopark fiyatı çok uygun. 0-3 saat arası 5 tl veriyorsunuz. Eğer daha fazla kaldıysanız, sinema biletinizi gösterip yine 5 tl ile ayrılıyorsunuz otoparktan. Fakat eskiden böyle bir ambians yoktu. Sinema salonu oldukça eskiydi.


Bugün gittiğimde ise şoklara girdim. Uzun süredir orayı tercih etmediğimden olacak; yeni gördüm bu tasarımı. Tek anlamıyla aşık oldum. Öncelikle fiyatlara gelelim : Tam 17,öğrenci 15 TL. Bence gayet uygun fiyatlar. Yani ortalamayı tutturmuşlar en azından. Fakat beni ciddi manada şoklara uğratan ve mutluluktan neredeyse ağlamama sebep olan mısır fiyatıydı. Mısır fiyatı biletle birlikte tercih ederseniz 1 TL, yanına kola tercih ederseniz kolanın fiyatı 2 TL. Cinemaximum'a bu konuda defalarca mail atmış, çeşitli yollarda uyarı da bulunmuştum. Fakat asla 8 liradan aşağıya çekmediler mısırın fiyatını. Bugün ölü seansta gittiğimiz için sinema salonu boştu fakat filmden çıkıp bekleme salonundan geçtiğimde herkesin elinde mısırlar ve içecekler olduğunu fark ettim. Bir mısırın maliyetini düşündüğünüzde; 8 tl'ye satmaya çalışıp 2-3 kişiye satmaktansa, film biletini biraz daha yüksek yapıp 1 tl gibi komik rakamla herkese satmak çok daha mantıklı. Pazarlama stratejisi, zeka örneği.


Film izlerken yiyip içmeyi sevdiğimden olacak, beni 12'den vurdu yeni salon. Sonra içeriye girdiğimde beni koskocaman bir kütüphane karşıladı. Kitapları inceleme fırsatım olmadı fakat yarattığı ambiyans; olabildiğince harikaydı. Tabii ışıklandırmalar da.. Salonumuza giderken geçtiğimiz koridorların harikalığı ise bir başkaydı..


Gelelim salon dekorasyonuna. Sanırım evime sinema salonu yapsam; öyle bir dekor seçerdim. Yani resmen evdeki salon olmuş kendisi. Sinema salonu çizgisini kaybetmeden; evdeki rahatlığı yakalamış. Kenarlardaki abajurlar, mini kütüphane, koltuklar, eski televizyonlar, rahat çift kişilik deri koltuklar ve diğer her şey harikaydı. Salon tek başına beni büyülemeyi başardı. Doğrusu o salonda sıkıcı bir film izleseydim yıkılırdım fakat bugün şanslı günümdeydim demek ki; harika bir film izledim..


Film: Startrek. Daha önce hiç izlemedim fakat A kişisinin söylediğine göre serinin en iyi filmi buymuş. Yeterince tanıtımı olmadı sanırım, kimseden duymadım. Belki sizlerde kimseden duymamışsınızdır, benden duyun, harika bir film. Hatta çocuğunuz canavar suratlı adamlardan  korkmayacaksa, onlarla da gidebilirsiniz. Cinselliğin ve cinsel hiç bir ögenin olmadığı film, sanırım bu yüzden yeterince tanıtılmadı düşüncesini aksettirdi bana. Bunun yanı sıra, dostluk ve arkadaşını yarı yolda bırakmama gibi harika duyguların üzerine basa basa giden bir film. Fakat çoğu filmdeki alt metin aynen devam etmiş; zorda olup sizden yardım istediğini söyleyen kişi aslında sizi sırtınızdan bıçaklayacak insandır. Bu cümle ile ağır spoiler verdiğimi düşünenler olacaktır fakat filmin akışında kendisini gayet belli ediyor burası. Bu yüzden korkup çekinmenize gerek yok. Nefes almadan, heyecanla ve gönül rahatlığı ile izleyebileceğiniz bu filme gidin derim. Hatta Profilo Avm'de bulunan CinemaPink'e gidin.

Ha bu arada merak edenler için söyleyim, kesinlikle reklam yazısı değildir, bu yazıyı tamamen memnun kaldığım için yazdım. Teşekkür ederim :)

Yorumlar

  1. Geçen Soho House'da bi ön gösterime gitmiştim, orası çok iyiydi rahat koltuklar ve önünde ayaklarını uzatmak tabereler vs.. onun dışında her koltuğun yanında abajur vs dekorasyon da iyiydi..
    Cinemapink'in de koltukları çok rahat oluyor...

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel olmuş ya. Gerçi ben eski halinden de haberdar değilim ama dekorasyona bayıldım.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel, konforlu görünüyor ama o çatır-çutur seler içinde film izlemek mahvediyor beni. Kimse yok diye gittiğim seanslarda bile salonda bulunan tek kişi hunharca mısır yiyor :((

    YanıtlaSil
  4. Ay bayıldımmm. Zten sinemada mısır yemek en keyif aldığım şey

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..