Ivır Zıvır Part 54


Merhaba sayın okuyucu, bir ıvır zıvır daha karşınızdayım!

Midesi rahatsız bir insansanız, meyve yememelisiniz. normalde doktorlar meyve yemenizi tavsiye eder, fakat bende durum aksidir. meyve yemek ölmekle yakın temas maalesef. ya da öyle bir şey. zira meyve yedikten 2 saat kadar sonra hayat zindan oluyor başıma. mide bulantısı, kusma ve halsizlik. en zoru da o halsizlik hissi. yediklerinize içtiklerinize dikkat edin. çünkü hayat yeme içme ile devam ediyor.

bilgisayarımı değiştirme kararı aldım. oyunlar takılıyor, bazı programlarda canımı sıkıyordu. benim gibi evden çalışan bir insansanız, bilgisayarınızın performansı oldukça önemli. 

evden çalışma dedim de, geçen gün sözleşmeli öğretmenliğe de başvurdum. umarım çıkar. seviyorum öğretmeyi. biraz da dışarda çalışmak güzel olsa gerek.

sporu mahalle baskısı yüzünden bırakmıştım, bir ara hakkında da yazı yazmıştım yanlış hatırlamıyorsam. şimdilerde tekrar başlamak istiyorum. mahalle baskısını da sallamayarak gideceğim sanırım. üzerimdeki hantallık bir kenara bırakılır belki böylece..

önüne gelenin yazar olma durumu da çok komik. bazı yazarların yazdığı yazılara bakıyorum da; ağlamak istiyorum sayın okuyucu. gerçekten harika bloggerlar var. kötü yazıyor dediğiniz bloggerlar bile o yazarlardan çok çok daha iyi yazıyor. bu insanları kim nasıl gazete - dergi yazarı yapıyor bilmiyorum ama resmen beynimiz ağlıyor o iğrenç cümlelerle. gerçi aristotales'in retöriğini okuyup hayal kırıklığına uğrayan bir insanım ben. benden çok bir şey beklemeyin..

son olarak bir kaç gündür yazmama ve bloglarınızı ziyaret etmeme sebebimi açıklayayım: internet! superonline internet kullanıyorum ve bu güne kadar çok memnundum. fakat son günlerde canımı oldukça sıkıyor. aralıklarla kesintiye uğruyor, tamamen kapanıyor, bir gün boyunca internetsiz kalabiliyorum. Allah internetsizlikle terbiye etmesin, ne diyim :)

görüşmek üzere sayın okuyucu. şimdi gelip tek tek bloglarınızı irdeleyeceğim :*

Yorumlar

  1. bir ay önce ben çektim üç gün superonline dan ama babam en son carladı ve sonra tahtaya kursuna vuruyorum sorun yok. ttnetten çok daha iyi ama bu gerçeği kabul edelim.
    midenin nesi var ya ben meyvesiz hayat düşünemiyorum bile çok üzüldüm an itibariyle sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oldum olası meyve yiyemiyorum, iyiyim çok şükür :)umarım meyveye muhtaç olmam asla :)

      ben cırlayamıyorum da superonline müşteri temsilcileirne. o kadar güzel konuşuyorlar ki, iki katı fiyat ver deseler vericem, o derece :))

      Sil
  2. Superonline deyince tüylerim dikildi,kağnı hızıyla çalışan,kimi gün kafasına göre izne çıkıp çalışmayan internet türü.Büşra haklısın ablacığım,bazen elime bir kitap düşer,leeyyn derim,bunu benim kızım ilk okuldayken yazıyordu,bu neee!!!Ayrıca,mahalle baskısının seni yolundan alıkoyabileceğine inanmam 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahah çoook teşekkür ederimm, inanılmaz mmutlu oldum şu an. bir yerlerde bana güvenen ve inanan birilerinin olması harika bir duyguymuş; Allah size de yaşatsın :)

      o kitapları yazan insanlar da umarım en kısa zamanda hak ettikleri yeri bulurlar :((

      Sil
  3. Şimdi diyeceğim ki mide stresten en fazla etkilenen organdır, şu aralar stresliysen her şey midene zarar verir, sende diyeceksin ki her şeyin sebebini psikolojiyle açıklama. Şu aralar etrafımda bana bir yeri ağrıdığını söyleyen insanlarla yaşadığım diyalog bu da o yüzden dedim:))) Ama mide ve cildimiz strese en çok ve en önce tepki veren organlarımız. O yüzden diyorum ki ben sana spor yap, başkalarının söylediklerine kulaklarını tıka ve meyve ye bakalım yine aynı mı olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru. bir şeye üzüleyim, tuvaletten çıkamam. ya da birine kızayım, yine öyle. ya da birini merak mı ettim, can dostum tuvalet olur. fakat meyve yiyememe rahatsızlığım psikolojik değil maalesef, fizyolojik. küçükken yememe kararı almışım, ailem de asla zorlamamış. o gün bugündür yemedğimden olacak, yediğim her meyve mideme ağır geliyor. sanki taş oturuyor. kesinlikle midem onu çözeltmiyor. mecburen başka türlü çıkarmak zorunda kalıyorum :(

      Sil
  4. sözleşmeli öğretmenliği işsiz olduğum dönemde ben yapmıştım kesinlikle çok güzel bir deneyim, inşallah çıkar ve yaparsın ve de güzel geçer ;)

    YanıtlaSil
  5. Bana da sağlıklı hiçbir yiyecek yaramıyor. Hele aç karnına veya gecenin ilerleyen saatlerinde meyve şişirip rahatsız ediyor. Ama gelgelelim pasta yesem banamısın demez, nasıl bi bünyeyse..

    Spor şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle.. tamamıyla beni anlattın sevgili Handan :) o meyve karnımda taş oluyor mubarek. sokakta ne bulsam yerim, bana mısın demez oysa :(

      Sil
  6. Bilgisayar alman konusunda yardımcı olabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, aldım geri iade etmek durumunda kaldım. sanırım şimdilik daha iyisi çıkana kadar bekleyeceğim :(

      Sil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..