İnsanlık Değeri

İnsan "değer" kelimesinin anlamını göremediği zaman fark ediyor. Özellikle benim için son günlerde bu böyle. 


değer verdiğim arkadaşları düşünüyorum. verdiğim değerlerin karşılığını alamadığımı da. mesela, ben gerçekten önemli görüyorum, bir yerlere davet ediyorum. fakat karşı taraf davetime icabet etmiyor. normaldir diyorum belki uygun değildir davet ettiğim yer. sonra aynı şekilde başka bir yere katıldığını görüyorum. istemsizce kırılıyorum. 

özellikle değer verdiğin arkadaş, sana değer vermediği gibi değer verip gibi davranıp arkandan atıp tutuyorsa o çok daha kötü oluyor. ya da seni umursamıyorsa.

ilişkinin temel yapı taşıymış bu değer duygusu. insan kendini değerli hissettiği yerde mutluymuş. ailelerinden uzak olan çocukların tek sorunu bekledikleri değeri göremeyip, dışarda aramalarıymış. ufak bir değer kırıntısına kanıp, o yöne dönmeleriymiş.

fakat arkadaşlıklar başka. o arkadaş olmazsa şuna da değer veririm diyemiyorsun. çünkü arkadaşlık değeri paylaşımla eş değer. paylaştıkça değeri artıyor karşıdakinin. fakat ben bu günlerde değersiz arkadaşlar biriktirdiğimi fark ediyorum. bu beni mutsuz ediyor.

Yorumlar

  1. Benim hayatım daki arkadaşların çoğu öyle.Sonradan farkettim, kimseye gereğinden fazla değer vermiyorum.Bağlanmıyorum.Haliyle karşımdaki insan beni yüzüstü bırakınca da üzülmüyorum. Biraz bencilce ama işe yarıyor :)

    YanıtlaSil
  2. Belki de karşımızda kilere o kadar hak etmedikleri bir değer veriyoruz ki , sonrasında karşılığını alamıyoruz son 1 yıldır bunu anladım , anladığım fakat işe yaradı mı ? Hayır maalesef ...

    YanıtlaSil
  3. Aslında bu değer görmeme ya da yeterince değer görmeme hepimizin hayatında olan bizi çoğu zaman derinden kıran bir şey. Ama unutma, bizi bizden daha çok seven biri var. "Rabbin" var. Bol bol dua et. İyi insanlarla karşılaştırsın bizleri. Dostluğumuzun baki kalacağı insanlarla...

    YanıtlaSil
  4. Değer görememek,en azından hakkımızca sevildiğimizi tadamamak şu ahir zamanın hastalıklı hallerinden...en çok da şair ruhlar,naif ruhlar çeker bunun sancısını...Bu durumda ne yapıyoruz, kendimize kendimiz değer verip, değersiz hissettirenleri; görünürde var sayıorsak da,içimizde yokluğa mahkum ediyoruz...

    YanıtlaSil
  5. birine değer verdiğimizde, hayal kırıklığına uğrayabiliriz..
    biri bize değer verdiğinde, yine onu hayal kırıklığına uğratabiliriz..
    anlamamız gereken şey ; almak ve vermek üzerine kurulu herşeyde biraz bir kırıklığın olmasıdır.. bence kayıpların hesabını tutmak, bu ilişkilerden kazandığımız tecrübeyi, mutluluğu, daha pekçok şeyi yavaş yavaş değersizleştirebilir gözümüzde, işte asıl kayıp o zaman başlar..

    YanıtlaSil
  6. Biz değer verelim. Kıymet bilmen varsa kendisi kazanır.

    YanıtlaSil
  7. Boşver diyicem ben sana... Yapılmasa da dene ben öyle yaptım. Bir süre sonra gerçekten boşverdiğini görreceksin..

    YanıtlaSil
  8. Aslında olan biten ne biliyor musun,olgunlaşıyorsun.Daha önce görmesiklerini görüyorsun,altıncı duyun harekete geçiyor ve insanları daha rahat çözümlüyorsun.Sonunda da değer verdiklerinin aslında pek de değerli olmadıklarını görüyorsun.Aman direkt söyleyeyim işte;yaşlanıyorsun.Bu doğal bir süreç,hepimiz yaşadık yaşıyoruz.Üzülüp gocunacak bir şey yok,zaten yaş aldıkça arkadaş sayın giderek azalır çünkü karşıdan beklentilerin artar.Teen yaşlarda sadece aynı müziği dinlediğin kişi bile arkadaşındır,senin için değerlidir.Yıllarla birlikte değer verdiğin insan kategorisindeki beklentilerin attığı için insanlar sana değersiz gelmeye başlar.E,hoş geldin olgunlaşma enstitüsüne....

    YanıtlaSil
  9. İnsanların değil kendinin kendine kıymet vermesi çok önemli..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..