Babam ve Kızı Vol aksjdklaj


Babam hakkında yazacak o kadar çok cümle var ki.. her zaman böyle olmuştur. babam benim ilk kahramanım. aslına bakarsanız tek kahramanım. yapılan her şeyi, onu referans alarak değerlendirmeme sebep olan yegane kişi..

Hayat gerçekten çok garip. evlenmeden önce birisi bana "sen baban gibi birini arıyorsun, fakat zor bulursun" demişti. "bulucam bence" demiştim. sonra a kişisi ile görüşünce babamın klonunun 27 yıl sonra ortaya çıkmış olduğunu fark ettim. A kişisi aynı babamdı.

Kızlar için baba öyle bir şey işte. evliliklerinin temel yapı taşı. babanızı seviyorsanız, babanız gibi biri ile evlenirsiniz; sevmiyorsanız babanız gibi olmayan biriyle. 

Benim babam tam bir melek. ne istersem yapması, bana bakınca gözlerinin içi gülmesi, benimle mutlu olması, her söylediğimi kayıtsız şartsız kabul etmesi, bana güvenmesi gibi duyguların yanı sıra özel bir bağ var aramızda. babam mutsuzluğumu yüzüme bakınca anlar, yalan söylediğimi de. ben de o yüzden ona asla yalan söylemem. sanırım bu yüzden bana çok güvenir. çok güvendiği için de güvenini kaybetmemek için elimden geleni yaparım. 

neyse efenim, babamın beni gönderdiğim stk hakkında bilgi vermiştim kısaca. bir gün mülteci kampına gideceğiz. annemden izin almayı düşünmedim bile. hemen babamı aradım, anlattım durumu. İzin verdi. eve geldiğimde babam benden önce eve gelmiş, anneme anlatmıştı durumu. annem o kadar çok kızdı ki bana. baba sözünün lafının üstüne de laf söyleyemediğinden "orda ölürsün inşallah" dedi sinirle. giderken babam kendime dikkat etmemi söyledi. sonra ayakkabılarımı değiştirmemi.. o insanların yanına en eski ayakkabım ile gitmem gerektiğini ekledi. bordo converse'lerimi giydim. oraya gittiğimde babama inanılmaz teşekkür ettim..

evde otururken aniden "fotoğraf çekmem gerekiyor" dediğimde, kalkıp beni istanbul'un öbür ucuna götüren bir adam benim babam. ya da istediğim zaman istediğim yere getiren; gecenin köründe bir yerden alması gerektiğinde "yok ben yorgunum işten geldim" demeyen bir adam benim babam. 

birlikte yarışmalara katıldığım, izin almaktan hiç çekinmediğim, her şeyi beraber yaparken zevk aldığım adam benim babam. maddi manevi her zaman arkamda olan, arabanın tekine yüksek meblağa zarar verdiğimde aradığımda "merak etme , kimseye bişi oldu mu, ben hallederim" deyip anında çözüme kavuşturan adam benim babam.

arabanın anahtarını verirken; çekici numaralarını yanına iliştiren insan aynı zamanda. her zaman esprili, komik, eğlenceli ve inanılmaz derecede korumacı bir adam benim babam. iş yerinde şef sesini bana yükseltti diye moralim bozulduğunda şefin yanında telefon edip telefondan şefe bağıran, "sana benden başka kimse bağıramaz" diyen adam benim babam.

evet, beni ömrümde en çok şımartan ve muhtemelen onun kadar şımartan olmayacak insan benim babam. iyi ki varsın babam.

Yorumlar

  1. Allah uzun ömür versin babacığına :) Kızları çok seven babaları varsa hayata bambaşka baktıklarına inanıyorum ben. En büyük zenginliklerden :)

    YanıtlaSil
  2. Çok kıskandım! yok yok imrendim. Bu kadar tatlı bir babaya sahip olmak harika bir duygu olmalı. Allah acısını göstermesin... :)

    YanıtlaSil
  3. Amiiinn, çok teşekür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..