Ivır Zıvır Part 52

Bazı insanlar gerçekten çok şanslılar. Dünya'yı gezme şansına sahip olanlardan bahsediyorum tabii ki. Geçenlerde bir video gördüm, kendimden geçtim. Adamın teki ufak kızı ile dünyayı geziyordu ve dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyordu. İşte bu:


Hayalim bu sanırım. Değişik yerler görmek, değişik insanlar tanımak, değişik yemekler tatmak. Dilimi bilmeyen insanların yüzüne bakarak bütün derdimi tasamı anlatmak. O an aklımdan ne geçiyorsa onu söylemek ve saçmalamak..

İnsan hayaller kurarken gerçekten destek almadan atıyor. Benim kutuplara gidip yaşama fikrim gibi.. Hayır insan seven bir insanım ben. Kutuplarda yılda iki kez uçak gelen bir yerde ne yapabilirim ki? Tüm yıl düşünsenize, dağın başında, buzulların arasında yaşıyorsunuz. Bir postane işi vardı hatta. Ciddi ciddi baş vurmayı düşünüyordum. Neyse ki geçti o sevda

Diğer sevdam ise Afrika'ya gitmekti.

Yapmak istediğim onca şey varken, neden onca şey yapmıyorum ve bunca şey yapıyorum. Hayat gerçekten zorluklar ekseni. Önemli olan "insan" olmak..

İnsan olmayı beceremeyen varlıklarla yaşadığımız şu evrende; olan olaylar beni gerçekten hayrete düşürüyor. Metro da yaşanan olayı duydunuz mutlaka. Hepimiz tek başımıza seyahat ediyoruz bir şekilde.. Hele ki şehirler arası otobüste olacak iş mi? İnsan ne dese bilemiyor.. Ama geçenlerde güzel bir şey oldu. Nesrin Cavadzade sosyal medyayı çok düzgün kullanan sanatçılardan bir tanesi. Kendisine sosyal medyadan gelen tacizlere bir çözüm bulmuş. Geçenlerde tacizcileri bir galeri de yayınlayacağını duyurmuş. Tacizciler cinsel organlarının fotoğraflarını falan gönderiyorlarmış. Bunları isimleri ile teşhir edecekmiş. Tabii ödleri kopmuş tacizcilerin. Kopsun anacım. Keşke daha büyük yaptırımlar olsa; keşke..

Kadın olmak zor bu devirde. Kadınların kadınlara tahamülü yok, bir de erkek ırkından medet umuyoruz. Yok öyle bir dünya. Kadınlar da çok çirkef günümüzde. Yaptıkları yanlışları yalanlarla örtmeye çalışıyorlar. Yalanları yüzlerine vurulunca sağdan soldan size saldırıyorlar. Hatalıyım kardeşim, sağol diyeceğine; hiç alakası olmayan bir konuda gelip "ama senin de öyle yeaa " diyebiliyorlar.

Neyse gençlik. Onca okul oku, onca insanla içli dışlı ol, onca çalış, onca koştur; sonra karşına cahil cühela çıksın sen şok ol. İlkokul mezunlarının tanıdıkla işe alındığı bir ülkede yaşıyoruz ne de olsa. Adalet; Allah tarafından gerektiği zaman mutlaka yerini bulacaktır. Haksız kazançlarınıza sizler devam edin.

Ayrıca çocuk doğurmak öyle kolay bir iş değil! Anlayana.

Yorumlar