Bu devirde çocuk olmak.

Bu devirde çocuk olmak zor azizim. 5 hatta 3 yaşında okulla tanışıyorsun bu devirde. Hiç tanımadığın bir sürü çocukla arkadaş olman, iyi anlaşman gerekiyor. Anlaşmakla yetmiyor, oyunlar oynuyorsun, tüm zamanlarını onlarla paylaşıyorsun. İnsan ilişkileri derken, üzerine ders denen illetleri yığıyorlar. Önce okumayı öğreniyorsun, sonra okuduklarını yazmayı. Ezberletiyorlar milyonlarca bilgiyi. Ertesi gün hatırlamıyorsun..

Çocuk bu ya, ne söylense yapıyor. Ne görüyorsa, aynısını yapıyor.. Ne duyduysa aynısını söylüyor.. 

Bu devirde çocuk olmak zor azizim. Öğretmendir diyor, baba yarısıdır diyor; tacize uğruyor. Amcadır, dayıdır, dededir, komşudur derken tecavüz denen iğrenç şeyle tanışıyor. Daha kötüsü olmaz derken, bir gün bir yerde ölüsü bulunuyor. Kuzeni önce tecavüz etmiş, sonra öldürmüş. 

Minicik bebekken, daha okulu tanımamışken acıdan ölüyorsun. Acının sebebini yazamıyor bu parmaklar. Ama sen yaşıyorsun. Ah bebek..

Bu devirde çocuk olmak zor azizim. Anlatamıyorsun, savunmasızsın diye ezebileceklerini sanıyorlar. Adi psikolojilerini, senin üzerinde doyurmaya çalışıyorlar. Hayır insanlık değil onların sana yaptığı. İnsanlığı öyle düşünme beyninde. Sen hala bebek kadar temizsin çocuk. Sen hala annenin karnından dünyaya gözünü açmış, gelmek istemiyorum bu lanet yere diye ağlayan, koptuğun yeri özleyen varlıksın çocuk.. Onlar seni kirletemezler. 

Bu devirde çocuk olmak zor azizim. Ailenin baskısıyla bir yerlerde okumak, onların istekleri doğrultusunda meslek sahibi olmak zorundasın. Onlar ne isterse o olursun. Ya da onlar ne gösterirse. Ama kötü şeyler yaşadığında yanında olmaz kimse, ne devleti, ne milleti. Sen suçlanırsın, sen haksız gösterilirsin.

Hayır çocuk. Sen suçlu değilsin. Sen haklısın. Sen çocuksun. Çocuk bu ya, aklı ermez derler. Hayır, en çok senin o temiz aklın erer herşeye. Ve şundan emin ol ki; inandığım Allah sana bunu yapanları burnundan yerde sürükleyerek sonsuz cehennemine atacak. Sen hakkını helal etmedikçe o insanlar oradan çıkamayacak. Anlık duygularının bedelini sonsuzlukla ödeyecek. Ve sen güzel çocuk; her zaman güzel kalacaksın.

Son zamanlarda artan adi tecavüz haberleri ve tacizler ciddi manada çocukluğu sorgulatır oldu. Çocukluğuma dönüp; çok şanslı olduğumu hissettirdi. Çocuklarınıza sahip çıkın. Kimseye güvenmeyin. Diyoruz, diyoruz ama okuduğumuz haberler ikinci evlerimiz okullardan, komşulardan, akrabalardan geldiği için; ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Evet azizim bu devirde ana-baba olmak da zor.

Yorumlar