Film İzleme Sorunsalı


İnsan evde oturunca düşünecek bolca vakti oluyor.. Ben de düşünecek bir şey bulamazken, film izliyordum. Psikolojik gerilim filmleri her zaman beni mutlu eder. Hani sonunda her şey başa döner ve aslında şöyleymiş aaa dersin şaşırtır ya seni. İşte o an mutluluktan ölürüm. 

Geceleri kabuslar görmeye başladım son günlerde. Ama öyle böyle kabuslar değil.. Hani aklınıza gelmeyecek türden şeyler görüyordum. Yani bunca şeyi nasıl düşünüyorum, nasıl bir biliçaltım var diye hayıflanıp durmaya başladım. Genellikle uykudan ölücekmiş hissiyle uyanmaya başladım. Çoğunlukla kabuslarımda ya ben ölüyordum, ya da başkaları. Ya da iğrenç şeyler yaşanıyordu, kol kopmasından tutun da birileri kaybetmeye kadar gider bu durum..

İğrenç uykuların ardından film izlememe kararı aldım. Aslında bu kararı A kişisi aldı. O'na göre filmlerden etkileniyordum.. İki haftaya yakın bir zamandır film izlemiyorum. Kabuslarım olabildiğince azaldı. Kesinlikle film izlemek bana yaramıyormuş.. Fakat asıl anlatmak istediğim bu değil..

Film izlemeyi bıraktığım bu dönemde hayatım değişti diyebilirim sayın izleyici. Günde 3 film kadar izliyordum. Televizyonum, dizim yoktu ama filmim vardı. Filmlere ortalama 2 saatimi gömüyordum.. Bir şeylere zamanım olmuyordu asla fakat film izlemeye zamanım oluyordu. Film izlemeyi bıraktıktan sonra (ki bu benim için kötü alışkanlıkmış) kitap okumaya başladım. Arkadaşlarımla zaman geçirmeye başladım. Çünkü gerçekten ev de işlerimi hallediyor, boş zamana çokça sahip oluyorum. Spora rahatlıkla yetişiyorum. Arada müzik dinliyorum fakat artık onu da abartmıyorum..

Yemek yapmak, filme yetişmek için aceleye gelmiyor. Sinemaya gitme isteği duyuyorum fakat hemen kabuslarımı hatırlayıp vazgeçiyorum.. Fakat kimseye oturup film izlemeyin, psikolojinizi bozar bunlar demek istemiyorum. Çünkü filmlerde tecavüz, adam öldürme, ihanet, yalan gibi duygular tekrarlana tekrarlana bir şekilde beynimize işleniyor ve o şeyleri yapmaya veya başkalarının yaptığına inanmaya başlıyoruz da demek istemiyorum. Çünkü bunlar benim düşüncelerim. Belki sizler hala filmlerin gerçekten iyi şeyler, size kattığı iyi bir şeyler olduğunu düşünüyorsunuz. Saygı gösteririm çünkü bir hafta kadar öncesine ben de aynı o düşüncedeydim.

Filmlerden ve televizyondan uzağım. Televizyon yok evimde. Almayı da düşünmüyorum. Büyük bir kayıp da değil benim için. Çünkü televizyon belli bir noktadan sonra insanları aptallaştırıyor. Belli düşüncelerin etrafına sarmalıyor. Oralarda dolaşmak yerine kitap satırlarında dolaşmayı yeğliyorum. Ya da internetten bir şeyler okumak daha cazip geliyor. İnanır mısınız, blog yazılarınızı okumak daha keyif verici geliyor bana. Beyin kıvrımlarının çalıştığını hissediyorum. Fakat film izlerken öyle değil, adam ne empoze etmek istiyorsa onu alıyorum çünkü..

Fakat sizlere bir önerim var, herşeyin aşırı zarardır. Eğer aşırı derece de film izliyor, televizyonda zaman kaybediyor ve aile-akrabalarınıza- arkadaşlarınıza uzak düşüyorsanız bence ne için neyden vazgeçtiğinizi bir düşünün. Çünkü hayat gerçekten çok kısa.. İnsan bilinçaltı ise aptalın teki. Siz ne derseniz ona inanacak kadar..

Yorumlar

  1. Günde 3 film de çokmuş ya.filmlerden tamamen kopmak bana saçma geliyor.her şeyin dozunda olanı makbul.

    YanıtlaSil
  2. Her ne kadar sonucu olumsuz olsa da günde üç film izlemene hayran oldum. Sinema salonları haricinde o kadar süre oturup film izleyemiyorum. Tıpkı aralıksız iki saat oturup ders çalışamayacağım gibi...

    YanıtlaSil
  3. @çokomel ben hep aşırıya gidiyorum maalesef :( en az 3 film aslında. bazen bazılarını birbirleriyle karıştırıyordum. 5 li korku filmi izlediğim olmuştu :)

    @tersimpiçtir, gece ders çalış, sessizlik inanılmaz iyi geliyor. Herkes uyuyuunca ders çalışmak gibisi yok , tavsiyemdir. 2 film bile fazla. tavsiye etmem :))

    YanıtlaSil
  4. Çok doğru bir tespitte bulunmuşsun. İçinde bulunduğum durumu özetlemiş yazın resmen ya. Ben de çok film izliyorum bu aralar ve bunu bırakmaya çalışıyorum. Bir ayda 15 film izledim ya olacak iş değil Büşra.

    YanıtlaSil
  5. Ara ara televizyon izlemek iyi oluyor. Ben belgeselleri seviyorum. Birde bana uğrasan diyorum.

    YanıtlaSil
  6. Günde bir film ile uzun süre hayatımı devam ettirdim.
    Seviyorum film izlemeyi:)
    Şimdi pek fırsatım olmuyor.
    Olsada kendi arkadaşlarımla birlikte izliyorum.
    Günlük kesin kitap okurum.
    Az oku çok oku fark etmez. Sadece okumak önemli olan.
    Televizyona hiç bakmıyorum.
    Neler var bilmiyorum. İlgimide hiç çekmiyor.
    En güzeli insanın ailesi ya da arkadaşlarıyla eğlenmesi.:)

    YanıtlaSil
  7. Ben de deli gibi film seyretmek istiyorum ama çocuklarla mümkün değil bu filmlerde ne zaman ne cıkacagı belli olmuyor özellikle geçenlerde deep 20 lerden 30 lardan Alman filmleri listelenmiş gecen gün nasıl üzüldüm seyredemediğime. Oysa cok merak ediyorum. Benim de hiç televizyonum olmadı hiç ihtiyaç da duymadım soyuna kadar Katılıyorum size. Aşırıya kaçmadan dengeyi kurmak asil maharet o galiba

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..