Yaşlanıyorum.

Ivır zıvıra sokabileceğim bir part değil burası. Öylesine saçmalayacağım. Çünkü yaşlanıyoruz.


10 yıl önce bu zamanları düşündüm de.. Arkadaş ben 10 yıl önce diye cümleler kuracak insan mıydım? Fakat gel gör ki, geçti işte! Zaman günümüzün aşiftesi resmen! Çekip gidiyor arkasına bile bakmadan. Hiç bitmeyecek, hiç geçmeyecek dediğimiz zamanlar oluyor, hiç bitmesin dediğimiz dakikalar oluyor fakat bitiyor işte. Bitmek üzerine kurulu bir düzende yaşıyoruz resmen.

27 yaş bana o kadar uzaktı ki.. Anlatması güç. Hayallerim hep 30 yaşımdayken sona ererdi. Çünkü 30 yaşımdan sonrasını tahmin etme iq'suna sahip olamadım asla. Hayallerimin hepsini gerçekleştirmiş olamasam da 30 yaşıma 3 senem kaldı. Benim için 30 yaş hep bir dönüm noktası olmuştur. Sanırım 35 yaş şiirinden çokça etkilendim. Fakat 15 yaşıma geldiğim gün, 30 yaşıma geldiğimde öleceğimi düşünüp, tüm hırslarımı geride bırakmıştım. Paranın, kıyafetin, eşyaların ve diğer aklınıza gelebilecek her türlü maddi şeyin değerini sıfıra indirgeyebilmiştim. Ailem buna "olgunlaştı bizim kız, artık saçma sapan hareketleri yok" dediler. Ben ise ölüme yaklaşma..

Ölümü çokça düşünüp, çokça bu şekilde yaşamak, çokça büyük yanlışlar yapmanıza engel oluyor. Çünkü düşünsene abi? Seni boyun kaç olursa olsun 2 metrelik beyaz bir çarşafa sarıp, sarmalayıp bir çukura atacaklar göz yaşları içinde. Sonra yüzüne toprak gelmesin diye üzerine iki tahta parçası serecekler. Fakat gözlerinin yaşlarına bakmaksızın üzerini örtmeye başlayacaklar. Ve sen bu dünyadan kaybolup gideceksin. Arkanda bıraktığın dostların, ailen, evlerin, arabaların ve diğer her türlü seni anımsatacak her şeyin senin için bir anlamı kalmayacak. Defterin kapatılacak bir şekilde.. Yaptıklarınla uyanacaksın diğer dünyada.. Yaptıkların (!)

Neyse efenim, oralara girmek istemiyorum. Hayat gerçekten güzel düşündüğünüzde. Hele ki, kendi planlamanıza göre az süreniz kaldıysa. Yapmak istediğiniz daha bir sürü şey varsa.. Misal ben hala İtalya'ya gidip pizza yiyemedim. Massachusets'e de, Springfield'a da gitmedim. Hatta Lihtenştayn'a da uğrayıp, oradaki Türklerle tanışamadım. Gaziantep'e gidip kusana kadar baklava da yemedim, KahramanMaraş'ta dondurma da.. Şanlıurfa'daki evlerin damlarında uyumadım, Ayder yaylasında bir gece konaklamadım. En önemlisi Fırtına deresinde rafting yapmadım. Köyümün yağmurlarında yıkanmadım. He, hatırlamışken ekliyim; ben köyümü özledim..

En azından çekimler iyi gitti. Bu da videosu.

Yorumlar

  1. Yaş deyince fenalık basıyor bana:)
    Ben artık söylememeyi tercih ediyorum mesela, soran olunca sadece doğum tarihini söylüyorum:) Karşımdaki hesaplasın, banane. Bir gün bu tribe gireceğime hiç inanamazdım, ama oluyormuş işte. Hele ki çevren hep evli ve çocuklu insanlarla dolu ise:) Ve sen de 3o una girdiysen:) Level atlayabilmen için evlenmen şarttır:))

    YanıtlaSil
  2. "Hayat gerçekten güzel düşündüğünüz."

    Dediğiniz gibi hele ki yapılacak daha nice hayalleriniz varsa hele..

    YanıtlaSil
  3. @sürpriz misafir, peki bundaki pozitif ayrımcılığa ne demeli? erkekler hiç takmıyor evliliği 30 yaş sendromunu. Hep kadınlar çekiyor, hep kadınlar eziliyor.

    @yazmazsamolmaz, aynen öyle, :)

    YanıtlaSil
  4. Valla ben 24 yaşındayım bende yaşlanıyomuşum gibi geliyor. 19 yaşında bir yeğenim var o da geçenlerde yaşlandık beh dedi ağzına çarpasım geldi. İnsanların genel fobisi sanırım bu. Ama şuna katım katım katılıyorum ki yapılması gereken şeyler var şu hayatta. Belirli bir yaşta yapılınca tadı çıkan. Onları kaçırmamak lazım. Güzel bir yazı. Keyifle okudum

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim. Ben de bir arkadaşıma yaşlandım deyince benden 5 yaş büyük olduğunu e o zaman onun ne yapacağını sorardı. o zaman düşünürdüm. aslında her insanın derdi kendine. sanırım yaşlanmanın da zamanı yok. bence hepimiz farkında olmadan yaşlanıyoruz. yaşımız ister 5 ister 15,ister 75 olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Yılları çok hızlı sarf ediyoruz. Lise çağlarındayken 35 yaşındaki insanlar çok büyük gelirdi bana. 35 yaş şiiri çok normal gelirdi mesela.35 olmuş yarılamış işte diye. Oysa ben kendimi hala genç katagorisine koyarken bir şiir yüzünden hayatı yarılamam saçma değil mi yaa? :) (Yaş sendromuna girmiş kadın profili:)))

    YanıtlaSil
  7. hah haaa, ne çok yapacak şeyin varmış senin.

    ne çekimiydi ki o yaaa :)

    YanıtlaSil
  8. 40 a kadar böyle. sonra ise her nefese, her güne şükür. alınan her yaşa şükür.
    ve inan ki insan kendini otuzundan daha genç hissediyor. Allah sağlıklı uzun ömür versin hepimize, hayat çok kıymetli.

    YanıtlaSil
  9. Otuzlu yaşlarım çocuk peşinde koşarken geçti, sendrom yaşayacak zamanım yoktu :) Şu anda kırk beş yaşımdayım, evet eskisi kadar enerjim yok, sağım solum ağrımaya başlıyor çabucak ama hayat harika :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..