Fight Club


Türkçe Adı:Dövüş Kulübü
Konusu:Dövüş Kulübünün birinci kuralı: Asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma... Dövüş Kulübünün ikinci kuralı: Asla ve asla dövüş kulübü hakkında konuşma... Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir 'insomnia' yani uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile... Durden, Jack'in ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaşmış olan bir adamdır ve Jack'i asla hakkında konuşulmaması gereken bir organizasyon olan 'Dövüş Kulübü' ile tanıştıracaktır. David Fincher'ın kısa sürede kült mertebesine erişen filminin popülerliği dillere destan. Filmin başrollerinde de Brad Pitt, Edward Norton ve Helena Bonham Carter gibi ünlü simaları görmek mümkün.
Ülke:  ABD, Almanya
Tür:  Dram
IMDB:  8,9 1999 yapımı
Oyuncular:Brad Pitt ,  Edward Norton ,  Helena Bonham Carter ,  Meat Loaf ,  Jared Leto

Bu film bizim için olabildiğince özel bir film. A kişisi ile ciddi manada tanışmamızı sağlayan bir yapım. Eminim bizi tanıştıracağını bilseydi David Fincher bu filmi çekmezdi. Yani filmi çekerken eminim çok daha başka hayalleri vardı. İki tane manyak evlencek diye böyle bir film çekeyim dememiştir eminim. 

Neyse efenim, bu zamana kadar izlemediyseniz eğer, izleyiniz. Hatta mümkünse bunun üzerine bir kitap var, onu da okuyunuz ki, ne kadar tüketen bir toplum olduğunuzun bilincine varın. Kitabın ismi Tüketim Toplumu, Nevrotik Kültür ve Dövüş Kulübü. Hakan Övünç Ongur yazmış bu kitabı. Kendisini Twitter 'dan da takip ediyorum fakat kesinlikle düşüncelerini beğenmiyorum.Düşüncelerini beğenmediğiniz bir adamın kitabını çok beğeniyor olmanız sizce de mantıksız bir hareket değil mi? Bence öyle. Fakat kitapta o kadar bilinçli cümleler geçerken, twitter'da neden beğenmiyorum diye düşünüyorum. Düşünecek milyonlarca şeyim varken, kesinlikle bunu düşünüyorum.

Neyse efenim. Bunun yanı sıra, filmde bir sürü alt metin, üst metin, gözünüzün içine giren bilinçaltı manipilasyonları falan diye bir sürü teknik bilgi vermek isterdim fakat vermicem. Çünkü bu film benim için özelliğini en başta kazandı. İlk izlediğimde çok sevdim. Bu kadar çok seveceğimi bilseydim, bu kadar çok sevmezdim.

Yorumlar

  1. Uzun zamandir Filmi izleme istegi gelmisti ama bi türlü Kismet olmadi :( Senin bu yazin'dan sonra hemen izliycem:)

    Bu arada ben buralarda yeniyim, benim de Bloguma ugrarsan cok sevinirim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..