Bıktık Artık Türbanlı Kadınlardan Vol2


Her geçen gün, yapılan ve söylenen şeyler bende birikir oldu. Biriktirip biriktirip, gelip buraya kusar oldum. Geçenlerde yazmıştım böyle bir yazı. Fakat yeterince açıklayıcı olduğuna inanmadığım için ses düzeyini arttırmaya karar verdim. Bu yüzden Vol2 versiyonunu siz okuyucularıma sunuyorum izninizle.

Bildiğiniz üzere konumuz benim de içinde bulunduğum bir zümre olan "türbanlı kadınlar". Dünyanın hiç bir ülkesinde "Müslümanlıkta türban var mıdır" tartışmasının olmadığını biliyor muydunuz? Bu tartışmayı ortaya atan sözüm-ona aydın kesim, çalışmalarına bir son vermek yerine hızla devam etti. Müslüman kadınların örtüsü ile uğraşmak kadar ülkeyi karıştıracak başka bir mevzu yoktu çünkü. Oturup başımızın örtüsü ile uğraştılar. Bu yoktur dediler fakat neyse ki bilinçli olan bir kesim bunu yemedi.

Ülkede bu yenmeyince, okullardan, iş yerlerinden, hastanelerinden derken tüm kamu kurum ve kuruluşlarından uzaklaştırıldık.  Başımızdaki türban okumamıza engel oldu. Böylelikle türbanlı kadın cahil bırakıldı. Türbanlı ve cahil olan kadının yetiştirdiği çocuğa el uzatmak daha kolay oldu. Çünkü cahil insanı yönetmek her zaman daha kolay oldu. Bu yüzden devletler ve oluşumlar asla toplumlarının araştıran, düşünen ve eğitimli olmasını istemedi. Kandırmanın zorluğunun bilincine vardıklarından olsa gerek..

Sonra yönetimler değişti, bu engeller ortadan kalktı derken; karşımıza "moda" denen kapitalist sistemin en büyük oyuncaklarından biri geldi. Hepimiz kandık. "Türbanlı kadın modası" yükseldikçe yükseldi. Bir hırkasından başka giyeceği olmayan Hz Peygamberin peşinden gidenler, onlarca hırkanın,modelin ve diğerlerinin ardından gitti. Buralar hep şeytan oyunuydu. Oyuncağıyla bizi oyalayıp durdu. Biz yine kandık..

Fakat yine de istenilen düzeye gelmedik. Kopmalar, kopuşmalar, kendini kaybedenler oldu. Aniden müslümanlar ayrılıklara düşmeye başladı. En aza indirgeyecek olursak acayip muhafazakar türbanlılar ile, alışveriş çılgını olan yeşilin sosyetesi diyebileceğimiz daha rahat türbanlılar ortaya çıktı. Müslüman kadının şahsiyeti hiçe sayıldı birden. Kategorileştik.

Hz Muhammed "Ayrılmayın!" derken aslında o zamanlarda değil, bu zamanlara da sesleniyordu. Birbirimizin arkasında durmamız gerektiğini söylerken bunu kast ediyordu. Başını örtmüş veya örtmemiş diye ayrılan müslüman kadınları çeşitli kategorilere sokmamamızı kast ediyordu. Fakat oluşan algı hepsinden acıydı..

Sosyal medya hesaplarında kapalı ve tutumlu müslüman kadınlar, yine dine düşman olan insanlara pirim verdiler. Her yerde pusuya yatmış ve müslüman kadın hata yapsa da ifşa etsek, rezil etsek insanlara diye düşünen o din düşmanlarının paylaşımlarını paylaşıp müslüman kadının şahsiyetine laf getirdiler! Türbanlı kadınları kategorilere sokup, onları yerle bir etmeye çalışanlara yardımcı oldular.

Bunca zamandır dinle uğraşan ve asıl kimliğimizi aldığımız dini bitirmeye and içmiş kapitalist sisteme köle oldular. "Biz onlardan değiliz" dediklerinde aslında tam da onlardan oldular. Paylaştıkları o iğrenç türbanlı kadın resimleri ile -ki kadının kimden olduğu bile belli değilken- bizi mahvettiler. Dinle uğraşan o insanlar artık çok mutlular. Çünkü artık türbanlı kadınlarda türbanlı kadınlarla uğraşıyor. Giydiklerine laf ediyorlar, iğrenç paylaşımlar yapıp "Türbanlı kadınlar böyle" diyorlar. Halbuki bilmiyorlar ki sokağa çıktıklarında o türbanlı kadınlardan biri olacaklar herkes için..

Türbanlı kadını hor görüyorlar, alçaltıyorlar, küçültüyorlar insanların gözünde. Şu an sokağa çıktığınızda müslüman kadınların oluşturduğu bir sokakta eğer kadın türbanlıysa ve yanlış yapmışsa, tüm türbanlılara mal ediliyor halbuki. Türban takmanın olumlu yanlarını, güzelliklerini, türbanlıların yaptığı iyilikleri paylaşmak yerine hep o din düşmanlarının oluşturduğu paylaşımlara pirim vermeye devam edin, aferin. Bir de çok iyi bir şey yapıyormuş gibi gerim gerim gerilin karşısında. Bizi karalayanlara, bizi alçaltanlara "Dinde örtü yoktur" diyenlere hak verin. Sonra bir gün uğraştığınız türbanlı kadınlar yüzünden, gençleri türbandan soğuttuğunuzda; gelecek nesillerde yine türbanınızda hastaneye gidemediğiniz günlere dönün. Çünkü türbanlı öcü. Çünkü türbanlı hep hata yapar. Çünkü türban taktığınızda iğrenç bir şey olursunuz değil mi? Hayır! Öyle değil. Fakat sizin paylaşımlarınız, bitmek tükenmek bilmeyen o paylaşımlarınız insanlara bu algıyı hafif hafif işliyor. Bilinç altımızı pisletiyor!

Diyeceğim o ki, defolun gidin hayatımızdan! Bilinçaltımızla, bilinçdışımızla falan oynamaktan vazgeçin. Türbanlı kadınları ifşa etmekten, aşağılamaktan, hatalarını yüze vurmaktan da vazgeçin. Eğer gerçek müslümansanız, müslüman kardeşinizin ayıbını örtün, düzeltebileceğiniz şekilde düzeltin. Öyle paylaşımlar yaparak 10 tane hata yapan türbanlı kadını düzeltemezsiniz ama binlerce türbanlıyı sokağa çıktığında zan altına bırakırsınız. Allah şahidimdir ki, hiç birinize de hakkımı helal etmiyorum. Hadi bakalım, şimdi devam edin.

Yorumlar

  1. Ne kadar olumsuz ornekleri genellestirirse insanlar bir o kadar da kardeslerimizi destekleyen insanlarda var. Iciniz rahat olsun bahsettiginiz insan grubu icin bayanin turbanli olup olmamasi cok onemli degil

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için :)

    YanıtlaSil
  3. Ve bir kadının başı örtülü değilse yüzde sekizyüzyetmişbeş oranında ''özgür iradesiyle'' başı örtülü değildir; ancak bir kadın başını örtmüşse bu kesinlikle zorlama ve baskı iledir...!

    YanıtlaSil
  4. Kadın isterse örter başını, istemezse zorla başını örttüremeyiz. müslüman kadın sadece örtüsüyle değil ahlakıyla müslümandır. Tesettür modası tabiri de hiç kaldırılacak bir kavram değildir. Çünkü tesettür en başta iffeti korumaktır.

    YanıtlaSil
  5. işlerin bu noktaya, bu seviyeye geleceği çok öncelerden belliydi, şeytanın aklına gelmeyecek bir hileyle zehirlediler bizleri malesef,, türban ya da başörtüsü üzerinden yapılan her türlü tartışma, siyasal islamcıların (hiç haz etmem bu tabirden ama mecbur kaldım) aslında nasıl da gözü dönmüş olduğunu gösteriyor, zira kendi değerlerini bizzat kendileri ayaklar altında hiç utanmadan sıkılmadan çiğnediler, bir taşla bilmem kaç kuş birden vurdular; türban diyerek din üzerinden, örtünen kadın olduğu için kadın üzerinden utanmadan sıkılmadan mağduriyet oluşturdular ve aslında yükselişlerini hep asıl mağdurların cesetleri üzerinden gerçekleştirdiler.. söylenecek çok şey var da, dinleyecek var mı.. mesele de biraz işte bu, geldiğimiz seviyer, kafa yapımız ve olaylara bakışımız.. güzel bir yazıydı ortak olmak istedim ..

    YanıtlaSil
  6. bu konu çok abartıldı ve öyle yerlere çekildi ki...Ben türbanlı değilim, türbanlı arkadaşlarım da var ve inanın anlamıyorum bile türban takmış takmamış.Herkesin kendi bileceği iş.Sırf birileri ortalığı karıştırsın diye abartılıyor.Zarar gören hep masum taraf oluyor.Her yönüyle aynı insanları nasıl böleriz diye düşünürken hep aynı yemeği ısıtıp koyuyorlar önümüze.bence artık insanlar daha bilinçli.Çoğu yemiyor bu haberleri.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..