Yeni Yıla Girerken.

İnsan yeni yıla girerken nedense geçmiş yılını sorguluyor. Geçen yılın bu zamanlarını, hayallerini ve yaptıklarını. Misal benim hayallerim çok başkaydı, şimdi çok başka.

Bu yıl yurt dışındaki bir yardım programına katılıp, hasta olup, ölmeyi planlıyordum ben mesela. Neyse ki öyle bir şey olmadı. Çünkü yıl sonumdaki hesap, yıl boyunca tutmadı.

O zamanlar a kişisi defterini tamamen kapamıştım. Beni olabildiğince sinirlendirmişti. Kim derdi ki şimdi böyle olacak diye. Ama oluyordu işte.

Büyükbabamı kaybettim, hemen ardından bir hafta içinde büyükannemi. Olabildiğince acılı başladık biz bu yıla.

Sonra daha da geçmişi hatırladım. 2000'e girerken aman milenyum dediler, yok öyle yok böyle. O kadar çok abartıldı ki 2000 sabahı uçan arabalar göreceğimi sanıyordum camdan bakınca. Baktım ki her şey yine standart. Lanet olası zaman. Su gibi olduğunun haricinde hiç bir şey öğretmedi bize.

2000 yılına girerken duyduğum hayal kırıklığından olacak ki, bu yıl hiç bir plan yapmıyorum. Çünkü ne zaman yapmaya kalksam, bir şeyler oluyor. Yaşayıp göreceğiz fakat dileğim; her şey gönlünüzce olsun 2015 yılında. Ne kadar iyilik, güzellik varsa, hepsini hayırlısı ile yaşayalım. Bu yıl ruya gibi geçsin her biriniz için. Kendinize iyi davranın madem.

Yorumlar

  1. Onu bunu bırakalım, şuradaki yorumlara gelelim şimdi :)))

    http://hayalmeyalbuschra.blogspot.com.tr/2014/01/bu-yl-berbat-gececek.html

    İster inan, ister inanma, o gün bugündür aklımda, ha yarın ha öbür gün yorum yazacaktım "ee ne diyorduuuuk" diye de, "şimdi erken hele bi 10-15 gün kalsın o zaman" yazarım diyordum.

    O aradaki bir yıl ne kadar çabuk, ne kadar hızlı geçti hay arkadaş :)) Bilmem oradaki Abşalom kardeş hatırlıyor mudur şimdi oradaki anlaşmanızı :)

    Bu yıl kesin bir işe girer, hatta evleniriim diyordum, kafamı düzeltirim, ilaçlardan kurtulurum, hayata azıcık umutla bakarım diyordum. Yok artık daha fazla dibe vuramam diyordum.

    Bu da bana kapak olsun, kapak üstüne kapak olsun. Mavi kapak olmasın hatta, o en azından bir işe yarıyor. Bu çekme yeri koptuğu için bıçakla kesilmek zorunda kalınan o meşhur damacana kapağı olsun bana.

    Seneye hatırlayıp "ohooo az bile demişim" diyeceğim o güne kadar bu da buraya not olsun bakalım (^_^)

    YanıtlaSil
  2. Bence de plan yapma. "A" kişisi ile yapacağınız daha çok güzel planlar olucak(: belki yorucu ama tatlı dediklerinden ;)
    Ha bir de şu lanet olasını kullanma diyorum. Hatırlıyor musun sen lanet olsun derdin bende olmasın derdim. Lanet olmasının suyu mu çıktı (:

    YanıtlaSil
  3. Yeni yılı kutlamam. Benim için iki zaman var; iyi anım, kötü anım. Benim için iki mekan var; biri dünya, biri ahiret. Benim için iki bayram var; biri ramazan, diğeri kurban. Benim için iki insan var; biri candan diğeri kandan.

    YanıtlaSil
  4. Fasom canım benim. Allah razı olsun. Kesinlikle lanet olmasın. Alıştıramadım bir ağzımı :/

    @syrano gidip absolam a söyledim. Cevap bekliyorum. hatırlattığın için teşekkürler. içki almak zorunda kalcam şimdi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..