Yer Keşfi:Şehristan Cafe

Takibimde iseniz, kahvaltıları ne kadar çok sevdiğimi zaten biliyorsunuzdur. Bu yüzden İstanbul'da gezilmedik kahvaltı evi bırakmadık neredeyse A kişisi ile. Bu kez Vildan ile gittik Şehristan Cafe'ye. Bu Cafe, Bakırköy'e bağlı, Marmara Forum'un yanında yer almakta. Şimdi gözlemlerime geçelim.

Öncelikle ulaşım oldukça rahat. Metrobüs ile gidecekseniz, Zeytinburnu durağında inip yürüyorsunuz Marmara Forum'a doğru. Zaten direkt mekanın önüne düşüyorsunuz. Arabanız var ise, park yeri de mevcut. Park gibi bir alana kurulmuş olan mekan, olabildiğince çekici. Nargilenin yanı sıra, okey-tavla gibi oyunlar da mevcut. Tahta yerleri ve tasarımı ile köy yerine gitmişsiniz havasını yaratıyor.

Biz arkadaşımla serpme kahvaltı tercih ettik. Sigara böreklerimiz ve fırın patateslerimiz sıcacık geldi. Bu tip şeylerin sıcak sunulması benim için tercih meselesidir. Ve bir de yumurta vardı. Sanırım 4 yumurta kırmışlardı ve olabildiğince lezzetliydi. Beyaz peynirin ve kaşarın kalın dilimlerle ve çokça servis edilmesi ise olabildiğince güzeldi.

Nargilesini bilmem ama, kahvaltısı ve servisi olabildiğince güzeldi. Et bakımından fakir olan serpme kahvaltıda yalnızca salam dilimleri mevcuttu. Fakat börekle patatesler o kadar lezzetliydi ki, ona pek takılmadık. Zaten Vildan sucuk, salam ve sosis üçlüsünden uzak kaldığı için hepsini afiyetle yedim. Yalnızca serviste beni rahatsız eden konu balın içine atılmış tereyağ dilimleriydi. Çünkü ben tereyağını yalnızca bal ile yemem. Peynirle ve reçelle birlikte de yemeyi çok severim. Bu yüzden ayrı servis edilmesi yanlısıyım.

Sonuç olarak uygun fiyatıyla önerebileceğim bir yer. Dost-arkadaş-sevgili, rahatlıkla tercih ediniz.

Not: Fotoğraflar internet sitesindendir.

Yorumlar

  1. Önünden çok kez geçtiğim ve merak ettiğim bir mekandı. Artık kahvaltı için bir mekanım daha oldu sayende. Yakın zamanda gidip görmeli. Sağ ol dadlım. :-*

    YanıtlaSil
  2. ne demek şekerim. gidersen haberim olsun, belki ben de gelerim :)

    YanıtlaSil
  3. Zaten artık bir buluşmamız gerek bence. Belki sebebi bu olur. :)

    YanıtlaSil
  4. Sıcak bir susamlı simit, yanında bir su bardağı duble çay, varsa bir dilim peynir. Birlikte afiyetle yenir. Şükür Allah'a denir. :)

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..