Farketmez Demeyin, Çok Farkeder!


Farketmez kelimesinin sözlük anlamı yok sayın izleyici. Fakat gelin görün ki, metafiziksel anlamı olabildiğince büyük.

Birine tercih etmesi gereken bir şey söylediğinizde "Farketmez" diyorsa, bu aptallığındandır. En azından benim için böyle. Tercih edemeyecek kadar sığ bir insandır bu. Karar verip, ayrım yapabilecek kapasiteye henüz ulaşmamıştır. Alıp onu yerden yere vurasım gelir. Olmadı ağzını burnunu kırasım gelir ki "farketmez" kelimesini bir daha kullanmasın.

Bazı insanlara göre "Farketmez" kelimesi hoşgörü belirtisidir. Hayır efendim değildir. Ayırt edemediğinizi yüzümüze tokat gibi çarpan, aptallık belirtisidir. Çünkü bir çayı şekerli mi şekersiz mi alacağınız soruluyorsa bunun cevabı farketmez olamaz.  Ya da çayı ince belli bardakta mı, kupa da mı içeceksiniz diye soruyorlarsa, bunun cevabı da farketmez olmaz. Çünkü çok fark eder. Eğer kupa da içiyorsanız, içi görülen kupa mı yoksa içi görünmeyen kupada mı içeceğiniz çok fark eder.

İnsan bu hayata gönderilmişse, seçimler yapıp, nedenleri sonuçlara bağlayabilsin diyedir. Seçim yapamıyorsa bir insan, benim için değeri 0'ın altında eksilerde seyreder. Eğer size iki seçenek veriliyorsa, bunlardan bir tanesini seçebilecek kadar iq seviyesine sahip olmalısınız. Nereye gidelim? deniyorsa farketmez diyebilirsiniz. Yani size soru soruluyorsa ve gerçekten fark etmiyorsa. İşte o zaman hoşgörü kelimesi olur farketmez. Fakat ortada iki seçenek varsa, bir tanesini seçmek bu kadar mı zor? Bu kadar mı zor da aptal maskesinin yerini alan farketmezin arkasına saklanıyorsunuz?

Hadi! Şimdiden sonra biri size iki seçenek sunduğunda farketmez deyin de göreyim. Aman görmeyim. Cidden dövesim geliyor. Zor tutuyorum kendimi. Bak yine sinirlendim.

Yorumlar

  1. Büsra, zira yazının sonunda gezilecek bir yer sorulduğunda yine farketmez için hoşgörü olabilir diye deyinmeseydin, aylardır sessiz takibimi cok şiddetli bi muhalefetle bozacaktım ki, vazgeçiverdim.. tespitine hak veriyorum, bu konuya bu kadar sinirlenmeni anlayamiyorum ancak tercihler konusunda bence herkesi bir sinirlamalara sokuyorlar ve sokuyoruzda, yani ask mi para mi sorusunun cevabi neden herikisi olmasin, bu ayrintiyi bi cok yere tasiyabilirim mesela ayni zihniyetin hamuruyla yoğurulmus bir baskası dua ederken sanki karşıdaki limitsiz değilmiş gibi cimri davraniyor, velhasil boyle iste duamiza seceneklerimize sinirlamalar koyuyoruz , sanirim biraz uzattik..

    YanıtlaSil
  2. yazınız çok guzel lakin yazı karekterınız beni yordu.okuyana kadar canım cıktı.

    YanıtlaSil
  3. @Mahmut, teşekkür ederim yorumun için. Muhalefetli de olabilirsin. Ben tüm düşüncelere saygılı olmaya çalışıyorum. Ama hani önüne iki seçenek konuyorsa, bunlardan bir tanesini tercih etmeni istedikleri içindir. Ve farketmez gibi hiç bir anlam taşımayan bir şey söyleniyorsa beni zıvanadan çıkarıyor. Bu yazıyı neden yazdım da bilmiyorum. Hani yakın bir zamanda kimse bana fark etmez de demedi. Aslına bakarsan, bayaa bir dertli olduğumu düşünüyorum şimdi yazıyı okuyunca. Hepsi derdimden :)

    @Onur, hemen yazı tipimi düzelttim. Ben de sıkılmıştım, fakat kimseden ses çıkmayınca değiştirmemiştim. Teşekkür ederim yorumun için.

    YanıtlaSil
  4. önerimi dikkate aldıgın ıcın sevindim.zaten ınsanlar yazıyı okumak ıcın bahane ararken bız bu haneyı ellerınden allalım nedersin.Elıne sağlık guzel olmus.Sana bır tuya daha vereyım:Farkkettın mı bılmıyorum ama yazı karekterının hepsını kalın yanı sıyah yazmıssın.bunun yerıne duz bır zemınde vurgulamak ve okuyunun dıkkatını cekmek ıstedıgın cumle veya kelımelerı sıyah yaparsan bu yazının hep kalıstesını hemde dıkkatlerı cekmıs olursun.tesekkur ederım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..