Depresyondaysam Kurtulmalıyım.


Depresyona girdim. Girme sebebim kesinlikle havalar. Havaya bir bakıyorum, karanlık, sisli ve puslu. Tüm heyecanımı, sevincimi çekip alıyor paratoner misali. Nefes alırken zorlanıyorum çoğunlukla. Çok fazla uyuyor, çok az uyanıyorum. Okula bile gitmiyorum uzun zamandır.

Bu akşam eve dönerken bir okulun önünden geçtim. Birden okulu özlediğimi hissettim. Yarın gitmeliyim dedim. Fakat bu geçici bir kurtuluş depresyondan. Öncelikle depresyonun nedenlerini belirleyelim.

Yaptığınız fakat asla yapmam dediğiniz şeyler sonucu yaşadığınız bilişsel uyumsuzluk.
Havaların soğuk, karlı, puslu ve belirsiz olması.
Yapmanız gereken fakat bir türlü yapamadığınız şeylerin birikmesi.
Ödevler, insanlarla iyi geçim, herkese zaman ayırabilme kapasitesi.
Zamanın çok hızla geçmesi ve insanların sizden beklentileri.

Depresyonun sonuçlarına gelelim.

Mide ağrıları, bulantıları.
Halsizlik, hiç bir şey yapmama durumu.
Erkenden uyuyup, tüm gece yatakla cebelleşme. Sonra sabah tekrar uyku hali.
Aşırı isteksizlik.
Kimseyle konuşamama, içine kapanma, asosyallik.
Can sıkıntısı yüzünden milletle papaz olma.
Kafa karışıklığı ve aşırı unutkanlık
Plan yapamama, yapılsa da planların tutmaması.

Şimdi gelelim depresyonun çözümüne.

İşte o bende yok. Hadi, dağılalım şimdi. Ben sümüklü mendilimle oturup bir köşede ağlarım.

Yorumlar

  1. Sonunda sana da mı sirayet ettim :)

    Nihayet başardım işte, azmin zaferi :)))

    Hayatında bir kere doğum yapmış tüm ünlülerin jinekologa dönüşmesi, bir depremde duvarı kıl kadar çatlayan elemanın sismolog kesilmesi, madeni çökünce jeolog, komşusu kanser olanın radyolog, mahalle maçı izleyenin teknik direktör kesilmesi gibi, ben de şimdi başlayım mı sana mevsimsel depresyonsa şöyledir ama eğer değilse kötü, yok böyle yok şöyle diye :))))

    Süper kafa ütülerim ben, sonuda bıkarsın ayy aman üfff bi git başımdan dersin, sonra neden kovdum ki adamı bana yardım etmeye çalışıyordu diye daha çok üzülürsün, insanları hep kırıyorum zaten bunu hakettim benden başlar, o sivrisineği neden öldürdüler ki kısmında devam eder,söz kesin yarın kuaföre gidicem, yada yarın olmazsa haftaya, ama ay sonu kessssin de çabalar, sonunda eline makası alıp depresyonunu kesip atıp kurtulursun :)

    Eveet, tüm süreci senin için kısaca yaşatıp özet geçtim, bitti, geçmiş olsun.

    Şimdi kalk, soğan hazırla!

    YanıtlaSil
  2. yapma be syrano, o kadar da iyi değil durumum. ciddi manada depresyondan bahsediyorum. en büyük etkisini de en sevdiğim şey ile alıyor benden: uyku. uyuyorum ama kaliteli değil eskisi gibi. neredeyse karıncaların ayak seslerinden rahatsız olup uyanacak kıvama geldim. aslında annem yan odadan büşra dese duymam. kafamda milyonlarca tilki var ve ben hepsinin ayak sesinden inanılmaz rahatsız oluyorum. artık yürümesinler lütfen.

    YanıtlaSil
  3. Sana tavsiyem zor güzükse de, canın istemese de hareket et, spor yap, yor kendini bir şekilde. Mutluluk hormonların çalışacak, ayrıca düşüncelerine biraz olsun ara verebileceksin.
    Dene, etkilerini mutlaka göreceksin

    YanıtlaSil
  4. cok gecmis olsun oncelikle, umarim kisa zamanda kendine gelirsin. benim depresyon icin tavsiyem sudur ve bende hep ise yarar. harekete gecmek! biliorum kulaga cok zormus gibi geliyor ama inan bana kendini harekete gecmek icin zorlarsan, gunun telasi ve kosusturmacasi icinde bir cok seyi unutuyorsun. mesela muhakkak okula gitmelisin. cunku orda insanlari gorup konusuyorsun kafa dagiliyor. ne bilim mesela yuruyus yap, ya da yemek yap. yani kendini oyalayabilecek birseyler. umarim faydali olur.

    YanıtlaSil
  5. spor yapmayı çok denedim. can sıkıntısından mutfağa da çok atladım fakat bunlar hep geçici çözümler oldular. Keşke kökten çözüm bulabilsem :(

    YanıtlaSil
  6. Çok üzülüyorsun. Üzüntünü yok etmelisin.

    YanıtlaSil
  7. Çok üzülüyorsun. Üzüntünü yok etmelisin.

    YanıtlaSil
  8. Bence hiç birşey yapmamay devam et, nasıl olsa kendiliğinden geçecek ve gidecek :)yazmadandurmam.blogspot.com banada beklerim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..