Ben Devlet Yöneticisi Olsaydım Eğer..

Şimdi I wish'lerle dolu bir kaç cümle okuyacaksınız ve şu an ki durumunuza şükredeceksiniz. Neden mi?

Çünkü ben devlet yöneticisi olsaydım Büşra isminde olan herkesin ismini değiştirmesi için yasa çıkarırdım. Bir daha asla kimse kızına Büşra ismini takamazdı. (ismimi bunca çok seviyorum ve bunca fazla olmasına dayanamıyorum)

Ben devlet yöneticisi olsaydım, sokakta sigara içilmesin diye sigaranın ticaretine veya devlete bir şekilde sokulmasına izin vermezdim.

Ben devlet yöneticisi olsaydım vergi kaçaklığını önlemek için yeni bir sistem geliştirir, herkese kazandığının belli bir kısmını ödetme, ödemediyse çok büyük cezalara çarptırma yasasını getirirdim.

Ben devlet yöneticisi olsaydım, bir adam öldürdüyseniz, sizi de öldürmekle cezalandırırdım. Tecavüz ettiyseniz, bir daha tecavüz edemeyecek duruma gelmenizi sağlardım. Hırsızlık yaptıysanız, parmaklarınızı keserdim.

Ben devlet yöneticisi olsaydım, Kasımpaşa trafiğini çözümlemek için yer altına yollar yapardım. Denize yakın olduğundan böyle bir şey yapamazdım. Bu yüzden Mecidiyeköy viyadüğü gibi yolu Şişhane'ye bağlardım. Aynı şeyleri tüm trafiği kült olmuş güzergahlara uygulardım.

Ben devlet yöneticisi olsaydım, hala oturduğum yerde otururdum. Arabam da olmazdı.

Ben devlet yöneticisi olsaydım, sinema filmlerini ülkemize gösterime sokmadan önce kendi seçmiş olduğum jüri üyesi değerlendirmesine tabi tutardım. Terbiyesiz sahneleri kesip 120 dakikalık filmi 90 dakika gösterime sokardım.

Ben devlet yöneticisi olsaydım, aptal diziler yerine akıl geliştirici programları televizyonlara zorunlu tutardım. Dizi filmlerde ise, aldatma, entrika gibi olumsuz örnek oluşturabilecek hiç bir şeye izin vermezdim.

Ben devlet yöneticisi olsaydım, müzik-sanat evlerini daha ucuza kiralatır, bunun için ayrı bir bütçe çıkarırdım. Özel yarışmalar düzenler, genç yeteneklere olanaklar sağlardım.

Ben devlet yöneticisi olsaydım dini kuralları baz alarak devleti yönetmeye çalışırdım. Fakat dini kullanmazdım.

Ben devlet yöneticisi olsaydım, eğitim sistemini kökten değiştirirdim. İnsanlara insanların öğrendiği bir kaç kitabı öğretmesi için para vermezdim. Yani öğretmen-öğrenci ilişkisini ortadan kaldırırdım. Herkesin öğrenci olduğu ve öğrenmeye doymadığı yeni bir sistem oluştururdum. Böylelikle durmadan ar-ge çalışmalarım olurdu ve bunun için de ayrı bir bütçe oluştururdum.

Ben devlet yöneticisi olsaydım, suç işleyenlere ıslahat çalışması yapardım. Onlara yeni eğitimler vererek vatana millete faydalı insanlar olma hissini aşılardım. Ciddi psikoterapilerin uygulanmasını ve suç eğilimlerini kaldırmayı denerdim.

Ben devlet yöneticisi olsaydım ki asla olmak istemedim, eminim hepimiz çok mutlu insanlar olurduk. İyi ki de olmadım. Çünkü eğer ben devlet yöneticisi olsaydım, öldüğümde tüm sorumlusu olduğum devlet ve millet tarafından yargılandıktan/hakları helalleştikten sonra kendi yaptıklarım için sorguya çekilecektim. Hele ki şu okuduklarınızdan sonra, iyi ki de devlet yöneticisi olmadım dedim. Kendimden korktum. Kendi yönetimimden korkarak, halime şükrettim.

Şükretmek için sebep bulmanız dileğiyle.

Yorumlar

  1. ASD b-n e tatlısın sen ya.Şükürler olsun ki bu yazıyı okudum :P iyi bir neden mi ;)

    YanıtlaSil
  2. Devlet yöneticisi olmadığınız çok iyi olmuş. Katıldığım tek konu bu.

    Gerisi fantazi.

    YanıtlaSil
  3. Devlet yöneticisi olma olanlar değişiyor, garip yaratıklar oluyorlar sende olma bari :))

    YanıtlaSil
  4. @Plaza sesi, çook teşekkür ederim. Özlettin kendini yahu :p

    @Geveze kitap Kurdu, çok teşekkür ederim, umarım asla olmam :)

    @Ruhsuz Atmaca, olmamalıyım zaten. Büyük güçler büyük sorumluluklar getirir zaten

    YanıtlaSil
  5. Utopik tabi ama katilmadigim maddeler de yok degil. Devlet koltugunda oturan -kidemi ne olursa olsun- her insan yaptigi her hareketin ve bosa harcadigi her kurusun ve zamanin farkinda olmali, hesabini verecegini bilmeli. Kul hakkinin dik alasina girebilir cunku insan...

    YanıtlaSil
  6. Bence fazla müsamahakâr olmuşsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..