Karanlıkta Korku Filmi İzlemeyin!

Bugün aldığım bir habere göre, bu durum olabildiğince korkutucu. Neden mi? Anlatıyorum.

Korku filmleri, insanları korkutma amacı güden, yer yer geren, gerdikçe sinirlendiren, sinirlendirdikçe adrenelinin artmasına sebep olan yapımlardır. Özellikle karanlıkta izlendiğinde, daha büyük tepkilere yol açacağı düşünülür. Bu yüzden çoğunlukla karanlıkta izlenir.

Karanlıkta izlenilen filme daha yakın olduğunuz hissine kapılırsınız. Fakat aniden yüzünüze vuran o ışıklar, sizi yerinizden hoplatırken aynı zamanda beyninizdeki sarmal yapıya da ani tepkiler verir. Bu tepkiler sarmal yapının etrafında dolanırken, beyninize zarar verir. Bu zararın çapı büyüdükçe epilepsi olma olasılığınız artar. Bu yüzden sinemada film izlemek, olabildiğince zararlıdır. Yani her gün, bir kaç seans izlemek. Abartmamak. Sinema ortamını eve taşımak, ışıkları kapatmak da öyle zararlıdır. Beyni ve gözleri yorar.

Az önce okuduklarınız teknik bilgiydi. Şimdi pratiğe geçiyorum. Kuzenimin arkadaşı bir kaç arkadaşını toplayıp korku filmi seansı yapmışlar. Işıkları kapatıp, nevaleyi hazırlamışlar. Bizim bu arkadaş zeytini ağzına atarken, nasıl bir teknik varsa kendisinde, yere düşürmüş. Sonra eliyle yeri yoklamış. Koskoca hamam böceğini eline alıp,ısırmış. Acı bir tad almış bundan. Fakat ne olduğunu algılayamamış. Arkadaşlarına dönüp "Lan nası zeytin bu, beni zehirliyonuz mu" diye bağırmış. Ağzındaki ekşimsi tad o kadar keskinmiş ki, ışıkları açmışlar. Adam eline bir bakmış ki, hamamböceğinin kalan yarısı. Yüzü reaksiyona girmiş. Ağzı uyuşmuş. Konuşamaz hale gelmiş. Hemen eczaneye koşmuşlar. "Habala hubala" demiş. Eczacı içti sanıp "Ne diyosun sen be?" diye terslemiş. "Böcek yedim" diyebilmiş zorlukla. Eczacı "Defol git başımdan gece gece" demiş.

Sonra bütün vucudunda kabarıklar oluşmuş. Yaklaşık 1 hafta hiç bir şey yiyememiş. Epey bir zorluk çekmiş anlayacağınız. Ne diyorduk? Karanlıkta korku filmi izlemiyoruz. Hem o zaman daha az korkuyorsunuz.

Yorumlar

  1. Aghhhhhh hayır!!
    Korku filmlerini karanlıkta izleyen biri olarak hiçbir filmden bu kadar ürpermemiştim itiraf edeyim.
    Hamam böceği miiii??? :o

    YanıtlaSil
  2. Amannn ne kötü bir olay film gibi. Korkunç iğrenç. Ben korku filmi izlemeye karsiyim zaten.

    YanıtlaSil
  3. Ben ışığı hiç açmıyorum, kaldı ki ışığı açıp film izliyim. Hep karanlıktayım, film izlerken, pcye bakarken, müzik dinlerken. Kitabı da sabah-öğlen okurum ki gece ışığı açmak zorunda kalmıyım :) belki ben alışmışımdır bu duruma, benim epilepsi olma olasılığım düşmüştür. Buna inandırdım kendimi.

    YanıtlaSil
  4. Bir de sinemada da izlememek gerekiyor korku filmi.

    Yada her yerde var mıdır bilmem, bazı salonlar epey bi küçük, 50 kişlik falan, onlara denk getirmek gerekiyor.

    The Conjuring'i evde izledim, 3 aylık tuvalet ihtiyacımı ekran karşısında giderdim. Tuttum arkadaşı da tavsiye üzerine sinemaya götürdüm, milletin gülmesinden, laf atmasından, kelle silüetini perdeye yansıtma çabasından, ezberlediğim filmi unuttum.

    YanıtlaSil
  5. istanbul da öle minik sinema salonları var. eskiden hiç sevmezdim fakat sinema ile içli dışlı olunca miniklerin daha güzel olduğunun bilincine vardım :) o filmin nesinden korkuyosunuz bilmiyorum ama ben bayaa bir gülmüştüm :)) bir arkadaşım da aynı senin yorumundan yapmıştı, büyk hayallerle "işte şimdi korkucam sanırım" diyerek izldim filmi. korkacağım yeri unuttuğumda, film bitmişti.

    YanıtlaSil
  6. Spoiler'in tillahı geliyor :)

    Kadının bodrumda ilk kapalı kaldığı sahne ve arkasındaki el çırpma anı :)

    Aslında daha vardı da, ne güzel unutmuşum şimdi, ahtırlayıp yine korkmayım :D

    YanıtlaSil
  7. korkacak bişi yok ya. onlar hep kurgu. onlar hep yalan. onlar hep saçmalık :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..