Chp'nin Dine Bakışı?

"görünüşte sadece din ve devleti birbirinden ayırmak gibi gözükse de aslında din ve halkı birbirinden ayırmaktır. bunun sayısız delili vardır. kronolojik olarak akla ilk gelenler şöyle sıralanabilir:

1) 1925 yılı, yeni kurulmuş olan chp'nin şapka kanunu çıkarması ve buna karşı gelen alimleri, hocaları astırması.

2) 1937 yılı, chp'nin kurucusu atatürk'ün islam dini için "gökten indiği sanılan kitapların dogmaları" demesi.

3) atatürk'ün teşvikiyle 1932'de ismet inönü'nün ezanı 18 yıl bu şekilde türkçe okutturması.

4) 1940'lı yıllar, camilerin ahır yapılması.

5) günümüze doğru yaklaşırsak 1995 yılı, başörtüsü yasağı ve öğrencilerin mezuniyet törenlerine bile alınmaması.

6) tarih 28 şubat 1997, post modern darbenin imam hatiplerin kapatması ve katsayı adaletsizliğini getirmesi. 2012 yılında kaldırılan bu adaletsizliği chp'nin danıştaya götürerek iptal ettirmek istemesi.

7) 1999 yılı, chp'nin kardeş partisi dsp'nin genel başkanı bülent ecevit'in başörtülü vekil merve kavakçı'yı meclisten kovması.

8) 2008 yılı, dönemin chp genel sekreteri önder sav'ın peygambere hakaret içeren konuşması ve malum genel müdürün kendisine destek çıkması.

9) yıl 2013, chp'li birgül ayman güler'in "islam'da başörtüsü yoktur" hezeyanı.

10) yıl yine 2013, chp kamu'da başörtüsü yasağının devam etmesi için danıştay'a gitmesi.

bu şekilde binlerce delil bulunabilir. ben bu delillerin bir kısmını gülen örgütü kaynaklarından alarak bugünkü kirli ilişkiyi de bir bakıma aydınlatmak istedim.

şunu unutmayın ki din karşıtı güçlerin geleceği yoktur. chp bunca yıl müslümanlara ettiği zulümlerden sonra bütün kadrosuyla hacca gitse yine iktidar olamaz!"

Okuduğunuz bu yorum bir ekşi sözlük yazarından alıntıdır. Adam söylenebilecek her şeyi söylemiş. Şimdi Cemaat-i Müslimin düşünsün.

Yorumlar

  1. İslamiyeti başörtüsünden ibaret sayanlara ne demeli bilmiyorum ki, hırsızlık, iftira, yalan, dönen oyunlar, Kuranı-ı kerimle dalga geçilmesi, Tayyip erdoğan'ın "rahmetimiz gazabımızı aşacak" diyerek, şirki ifade eden sözler sarfetmesini görme, sonra gelip ama başörtüsü yasağını kaldırdı. Müslümanlık kriterlerini gözden geçirmek gerek.

    YanıtlaSil
  2. Bence siz kendi kriterlerinizi gözden geçirmelisiniz. Burada mevzu Chp'nin dine bakışı. Başörtüsünden ibarettir diye bir cümle geçtiğini sanmıyorum. Asıl Akp'yi din ile bağdaştıran zihniyetinize dikkat edin. Akp yokken de dinimiz vardı çok şükür.

    YanıtlaSil
  3. Allah'ın bütün vasıflarını taşıyan lider dendi, cevap bile vermedi, Bitlise gidince Mehmet şimşek, Başbakan için, O geliyor diye tarih de coğrafya da kıyama kalkıyor dendi, bunları hiç dikkate alma, dönüp dönüp ama başörtüsü yasağını kaldırdı

    YanıtlaSil
  4. Akp'nin dine bakışı diye bir yazı yazar mısın?

    YanıtlaSil
  5. https://pbs.twimg.com/media/BjjL0pWCQAA7d3t.jpg:large Bunları göremediğimiz sürece, başbakanın algısının oluşturduğu yanlış yolda yürümeye devam edilir.

    YanıtlaSil
  6. @Adsız, kimliğinle yazarsan ben de öyle bir şey yazarım. Fakat ciddi araştırma yapmam gerekir. Zira Ekşi sözlük yazarı değilim. Yazıyı okuyabilme yetiniz varsa eğer, altında ekşi sözlük yazarından alıntıdır dedim. Fakat yazılanlar zaten olan şeyler.

    YanıtlaSil
  7. chp 1950 den beri iktidar olmuyor, darbelrein hepsini de atın chpnin üstüne. istese 50 tane sağcı hükümet geldi baş örtüsü yasağını kaldırırdı kullanmayı istediler. chpnin şu an ki koşullarda ki en iyi seçenek olduğuda garantidir, hiç değilse adamlar hırsız deği. bence onur ideoloji farklılığından daha önemli. benim için ıvır zıvır enstitüsü de bitmiştir bu arada çünkü görüşlerimiz uyuşmuyor, boş yere tartışıp, bloggerın samimi ortamını da bozmak istemem

    YanıtlaSil
  8. @Mert, bence siyasi düşünceni söyleyip arkasında durmalısın. Diğerlerine de saygı duymalısın. Chp kurucusu da sen gibi düşünceseydi asla çoklu siyasi partili döneme geçiş yapamazdık. Hepimiz tek tip olurduk. Başkalarının düşüncelerini görmek, bilmek, sana zarar vermez kanısındayım. Fakat madem görüşlerimiz uymuyor diye çekip gideceksin, yapcak bişi yok. Ben kimseyle bu konularda tartışmaya girmem. Hatta çoğunlukla "benim düşüncem bu, seninkisi de bu. değişmeyeceğine de eminim. boşuna tartışmayalım" derim. :)

    YanıtlaSil
  9. Ay ben artık ciddi anlamda ne istiyorum biliyo musunuz? Kimse kimsenin yaşamına karışmasın. Gerçekten. Biri başörtüsüne müdahale etmiş öbürü içki yasağı getirmiş, kürtajı yasaklamış, camiyi kapatmış, aynı şey bunlar arkadaşlar. Hepsi insana saygısızlık, hepsi insanın dilediği gibi, özgürce yaşamasına saygısızlık. Ben "yaşam tarzıma müdahale" diye yırtınırken baş örtüsüyle okula gidememiş insanlara nasıl iyi olmuş derim veya nasıl onların inancına ve yaşamına karışılmasını hoşgörürüm?

    Her türlü keyfi dayatma saygısızlıktır, özgürlük ihlalidir.

    YanıtlaSil
  10. 10 numara 5 yıldız sözler söyledin Cessie, parti kur kadın kollarında başkan olayım :) :*

    YanıtlaSil
  11. Cessie'nin söylediği sözleri sadece beğenmekle olmuyor bu iş, CHP'nin dine bakış açısını, hayata müdahelesini eleştirirken, içki yasağını, kürtaj yasağını, ulan bunlar "yaşam tarzına müdahele" diye eleştirmediysen / eleştiremiyorsan objektif değilsin.

    YanıtlaSil
  12. Akp'nin dine bakış açısını ele alacaksam eğer, dine uygun yaşam tarzına uygun mevzular bu söylediklerini. O zaman dikkate alırım elbet. İyi ki hatırlattın.

    YanıtlaSil
  13. Cessie'nin yazdıklarını bir daha oku istersen ve burada yazılanlar için "10 numara 5 yıldız" dediğini de unutma, olur mu

    YanıtlaSil
  14. Sen yorumları okurken algılarını kapatma bence. Ben Akp'nin dine bakış açısını incelersek, dine uygunluğu konusunda yazılacaklarımı hatırlattığın için teşekkür ederim dedim. Yoksa hala 10 numara 5 yıldız geçerli.

    Okurken az özveri.

    YanıtlaSil
  15. Chp'nin dine uygun olarak yaptığı hiçbirşey yok mu da yazmadın?

    YanıtlaSil
  16. Bu adsız aynı kişiyse, kesin benimle dalga geçiyor. Altında eşşek kadar yazan "ekşi sözlük yazarının yazdıklarıdır" ibaresini okumadınız mı?

    Ben yazmadım. Ama illa eklemek istiyorsanız, ekleyin. Okurum.

    YanıtlaSil
  17. Komik olma artık :) Ekşi sözlük yazarının yazdıklarıymış, "Okuduğunuz bu yorum bir ekşi sözlük yazarından alıntıdır. Adam söylenebilecek her şeyi söylemiş. Şimdi Cemaat-i Müslimin düşünsün." Cemaat'i Müslimini düşünmeye sevketmişsin, yani ha sen yazmışsın ha alıntı yapmışsın, burada yazılanları onaylıyor musun onaylamıyor musun, yeri gelip savunup yeri gelip te ekşi sözlük yazarının yazdıkları demek de nedir?

    YanıtlaSil
  18. Yazdıklarını onaylıyorum zaten. Fakat yazıyı ben yazmadığım için içeriğinde değişiklik yapmadım. Yani sizin de söylediğiniz gibi "chp nin yaptığı iyi şeyleri de yazsaydınız" mevzusuna girseydim, yazana saygısız olurdum. Ki zaten din için ne yapmış diye düşündüğümde aklıma bişi gelmedi. Eğer sizin varsa, söyleyin de bilmiş olurum.

    YanıtlaSil
  19. Bir sürü cami var ve içi genel manada boşken, chp, çamlıcadaki yemyeşil ağaçlara kıyarak görkemli bir camiye çok ihtiyacımız olduğunu farkedememiş. Okullarda uyuşturucu,içki, sigara almış başını gitmiş, adam akıllı eğitim verilmiyorken, üniversite sayısını artırarak çağdaş olacaklarını zannederken, işsiz güçsüz üniversiteli yığını oluşturulurken, milletin hakkına hukuna girilirken, amme hakkına girilirken, biryerler dayıya amcaya damata peşkeş çekilirken, kuran-ı kerimle dalga geçene laf etmeyip, başbakana laf eden partiden gönderilirken vs... (say say bitmez) başörtüsünün en önemli problemimiz olduğunu görememişler. Bu yüzden chp'nin dine bir faydasını göremedim.

    YanıtlaSil
  20. canım süper bir konuya değinmişsin Allah razı olsun,
    sana tavsiyem yorumlarını adsız şahıslara kapatman olucak hiç muhatap almana değmez tatlım..
    çıksın kimliğini sunsun adam gibi tartışsın kendini saklayarak değil..
    + küçük bir araştırma ile Chp'nin dine karşı yaptıklarını herkes bulabilir,tabi işine gelmez o ayrı mesele..
    sevgi ve muhabbetle..

    YanıtlaSil
  21. Çok teşekkür ederim Esma'cım :) Ben Adsız'larda yorumlarını istedikleri gibi söylesinler istiyorum fakat bu Adsız biraz ilginç çıktı. Yani bu kadarını da görmemiştim :D Hala Akp icraatlerini söylüyo Chp hakkında iyi şeyler söyle dediğimde. Chp zihniyeti bu işte. Akp öyle yaptı, böyle yaptı diyip sadece muhalefet etmekten başka bir şey yapmıyor sanırım. Yapsaydı, söyleyebilirdi heralde. Başörtünün önemini görememişler cümlesinden de gayet belli mevzuya ne kadar hakim (!) olduğu. Bence Adsız, daha fazla yazıp kendini rezil etme. Ama adın yoktu değil mi? Adsızlığın arkasına sığınmak kolayınıza geldiği için adsızlara yorumu kapatmıyorum :) Fakat bundan sonra atacağınız her yorum onayıma tabi olacak. Şimdi siz düşünün ;)

    YanıtlaSil
  22. Manav Mehmet (Adsız)25 Mart 2014 21:38

    CHP'yi dine karşı diye öteleyenler -ki öyle olmadığını/olduğunu iddia etmiyorum - akp'nin taraftarı değilse tükürdüğümü yalarım ben :)) CHP'ye dine karşı deyip AKP'ye taraftar olmak demek, terörizmden dem vurup BDP'yi desteklemektir. Ya ayrıca söylemeden edemicem, çünkü okurken pek güldüm, benim "adsız" olduğumu eleştirenin kimliğine bakıyorum da "terzi esma" :D Tamam ben de manav mehmet... Bak gördün mü kimliğimi açıklamış oldum :) Asıl problem bu zaten, eleştirmeye gelince eleştiriyosun da, aynısı sen de yapıyosun :D

    YanıtlaSil
  23. Neeee??? Din miiii???? Amaniiiin yetişin komşular irtica geliyor!!!!

    Ekşi sözlükte yazması birşey ifade etmiyor, isterse Bulvar gazetesinde yazsın, yalan değil olan yazılmış.

    CHP'nin parti değil daha fırka olduğu yıllardan beri yaptığı "inkılaplar" yeni birşey bulmak değil, olanı yıkmaktan ve yasaklamaktan ibaret olmuştur. Başörtüsünü kapatır, türbe kapatır, cami kapatır, muhalefet partisini bile sözde kendisi destek vererek kurar ama iktidarının salladığını anlayınca onu da kapatır, okul kapatır, çiftlik kapatır, ezan yasaklar, kitap ysaklar, televizyon kapatır, gazete kapatır, şiir yasaklar,şarkı yasaklar...

    Adamların belediye başkanlığı projeleri bile kapatmak üzerine, havaalanı yaptırmamak, köprü inşaatını yıktırmak, tramvay hattını iptal ettirmek...

    Bütün bunların yarısı siyasetten, yarısı da insanların demokrasi denilen şeyi olmadık yerlerinden anlamasındandır.

    Örneğin Ankara Valisi Ahmet Tandoğan "Ulan öküz Anadolulu, komünizm, faşizm senin neyine. Senin işin tarla sürmek, biz emrettiğimizde de askere gelmek" der, CHP'li olması da önemli değildir, bunda bir sorun yoktur. Zaten taaa yıllar önce söylenmiştir canım ne olacaktır ki? Adana Valisi Hüseyin Avni Coş "kavat" mı "kavas" mı "havas" mı ne birşey demiştir, ama bu kötüdür, ayıptır, siyasetin kirlenmesidir ki o siyaset eskiden pek temizdir. Zaten bu terbiyesizlikler hep AKP zamanında gelmiştir.

    Aynı cephede, aynı siyasi partiye mensup Cemal Paşa çekilirse düşmandan kaçan bir korkak olur, Mustafa Kemal Paşa çekilirse stratejik geri çekilme yapan bir kahraman olur.

    Ayrıca babanız kimdi bilmediniz lan kaynatasılar!!!!

    İşte bu siyasettir!

    Demokrasi ise, buraya yorum yazan ben de dahil istisnasız herkesin dediğinin doğru olmasıdır, herkes haklıdır, eşekler kovalayasıca demokraağsiyi de bu yüzden herkes sever böyle işte...

    Bir de nedense yine siyasi bir konuda yorum yapma gafletinde bulundum böyle çok da umurumdaymış gibi, yazdığım için kendimden, tehlikeli ve zehirli sözlerimden rahatsız oldukları için de okuyuculardan özür dilerim, yapmam bir daha!

    YanıtlaSil
  24. Bir de o camilerin içinin neden "genel manada boş" olmasının çok özel bir nedeni var. Takrir-i Sükun kanunları gereği camilerde 3 kişiden fazla "topluluk" oluşturmak yasaktı, bir benzeri uygulama "yönetmelik" adı altında 1982'de de gerçekleştirildi :))))

    Uyuşturucu ve içkinin okul seviyesine kadar inmesine sebep ise zamanında "okullarımız hükümetin baskı ve terörüne tabii tutulacak, meclisten böyle kanun geçirmeyiz" diyerek okullarda özellikle içki ve uyuşturucuya karşı denetim ve yaptırım düzenlemesine dair bir kanun teklifini reddeden, bilin bakalım kim, CHP sayesinde olmuştur...

    Tabii o zaman medyada o kanun tekliflerinin bu kısımlarını değil başka kısımları yansıtılmıştı.

    Tıpkı bu yeni internet yasası sayesinde, biz kıçımızı başımızı, mahremimizi bizden habersiz youtube'de izlemekten korunacakken, medyanın sayesinde sanki o kanun sayesinde hükümet interneti yasaklıyor gösterilmesi gibi!

    Yolda görseler "tek kaş la bu, amuhauhaha sıfatına senin ben" diyerek, "kezbanlar da iyice arttı" diyerek dalga geçecekleri küçücük çocukları kendi çapulcu, eşkıyalık davalarına malzeme yapmaktan da çekinmezler bunlar.

    Sonra "ay efendim bak biz de müslümanız, bak bizim de saygımız var ama başörtüsü falan takılmayın bunlara artık yaaaa" demeyi bilirler.

    Dedik ya işte, siyaset :)))

    YanıtlaSil
  25. anlayamıyorum, neden bu kadar rahatsız oldular, yazılanların hepsi doğru neticede ve kimse aynı şekilde düşünmek zorunda değil, doğru bildiğimizi de söyleyemiycez, sen kendi doğruna inan ben kendiminkine.

    YanıtlaSil
  26. CeHahaPe 'nin dine bakışında bir ekleme yapmadan geçilemez. O da şudur ki : Bakınız bu ülkede siyaset üreten herhangi bir partiden herhangi birisi ne zaman çıkıp hafiften de olsa dini bir argüman kullansa ilk tepki her zaman ''dini siyasete alet ediyorlaaar '' olur. Bir kişi de çıkıp demez ki ''sen Atatürk'ten sonra bugüne kadar her saniye Atatürk'ü siyasetine alet edip oy topluyorsun ama...İki lafından biri ya Atatürk ya laiklik''

    YA DA

    her şeyden önce CeHahaPe kendisini halktan,milletten üstün görme, ülkenin sahibi benim bencilliğinden kurtulmadığı sürece daha çok muhalefette kalır.

    YanıtlaSil
  27. Kendi siyasi dusunceni soyleyip arkasinda durmak sayesinde yasadigin bu ulkenin kurucusundan yani Ataturk'un adini bile anmaktan imtina edip CHP nin kurucusu diye gecistirmek midir?

    YanıtlaSil
  28. 30 Mart Karne günü. Bakalım birinci parti kim çıkacak. Çünkü birinci partiler umut taşır. İktidar şu kadar yıldır icraat yapıyor; millet de gidip oyunu iktidar partisine veriyor. Millet aptal değil. İcraata bakıyor. Şurda bir iki gün kalmış sabredelim biraz.

    YanıtlaSil
  29. cessie, ağzını öpsünler minik balığım :*

    üniversitede başörtüsünden dolayı ne çektiğimi ben bilirim, aynı şekilde namaz kılma özgürlüğümüzün olmamasından, oruçlu olup olmadığımızın anlanmaya çalışmasından, hocalarımızın laleli'deki kalenderhane camiinin önünde nöbet tutmasından, tek gayem ehli sünnet vel cemaate tabii olmak olduğu halde 39 verip "üstünü cemaatin tamamlasın" diyen hocamdan, çalıştırıp a ile geçirdiğim ama kendim ideolojik görüşümden dolayı dört sene süründüğüm dersten.. çok eski bir tarihten bahsetmiyorum, 2006 girişli 2010 çıkışlıyım. bizler senelerce kürtaj için, adalet anlayışları için ayaklanan topluluk gibi olmayalım diye bastırılmışız, bizden öncekiler çok çekti diye susturmaya çalışmış bizi. bi grup da böyle devam etsin istedi, tek problem buydu.

    ne müslümanlık başörtüsünden ibaret, ne insanlık müslümanlıktan. hangi müslüman emin ahirete imanlı göçeceğinden veya hangi kişi emin tam anlamıyla insan olduğundan? problem egolar, karşımdaki insan gibi davranmasın tavrı. bıraksak bi grup beden haklarını savunsa, bi grup dilediği gibi giyinse, toplumsal ahlak kurallarının uçlarını aşmadan. ama yok, biz illa benim görüşüm en doğruyu ıspatlama çabasındayız, benden değilsen dışlarım derdindeyiz, senin görüşün böyle de yanlış aha bak nasıl kanıtladım da kapak oldu tavrındayız.

    ne yöneten, ne parti, ne siyasetin diğer üyeleri.. bir "millet" adam olmadıkça, devletten ne kadar beklenti içinde olsa boş..

    (adsızların ağzına kaşığın tersiyle vurmak istiyorum, bezdirdiniz beni olm!)

    YanıtlaSil
  30. ye oy veren biri olarak Allah'a ve özellikle peygambere çokkkkk igrenç şeyler dedikleri için giremiyorum vicdan azabı çekiyorum Ekşi sözlüğe ama kız kardeşim bana demişti ki yaa nee dindar kızlar var giriyor seni görseler dinsiz derler ama sen hakaret ediyorlar diye girmiyorsun o siteye demişti dogruymuşş ama siz girebiliyorsunuz demek ki. Kaldı ki Atatürk düşmanlığınıza ekşi sözlük gibi Peygamberimizin yatak odasının hakkında aklıma dahi getirmek istemicegim şeyleri yazan biryerlerden alıntı yapmanız ilginç.
    Ayrıca Atatürk'ün İngiliz mandasına girmek dinimiz için enn hayırlısıdırr diye İngiliz uçaklarıyla fetva dagıtanlardann çok daha müslüman oldugunu düşünüyorum.Eger Atatürk müslüman olmasaydı o fetvaları onaylar o şeyhlerin dedigi gibi ingiliz himayesi altında yaşardık.Atatürk ün o gökten indigi varsayılan kitapalr dedigi kuranı kerim degil şu hocalar varya 5 bin kere vuruldum da bana birşey olmadı diye kitaplar basan peygamberi gördüm rüyamda diye kitaplar basan ben Atatürk'ün çoğuuuu padişahtan hatta şuan hergün Ayet! paylaşan iktidarımızdan daha dindar oldugunu düşünüyorum (Egemen bagış-makara suresi yazabilirsiniz Googlee isterseniz delil için)

    Keşke diyorum ki şu Atatürk'e beddua edeseim geliyor artık içimden sevmek bile gelmiyor adamı bokk var diyorum diye istifa ettin anadoluya gittin düşmanlara karşı direniş başlattın niye diyorummm sende istanbul hükümetinin dedigini yapıp osmanlı askerlerinin silahlarını toplayın itilaf devletleri kızıyor işgal eidcekler talimatına uymadın neden osmanlının sürekli yenilen savaşlarına çanakkale zaferiyle dur dedin neden kadınlara seçme hakkı verdin be şerefsiz neden diyorum keşke hiç ellemeseydin keşke kaderimizi istanbul hükümetine bıraksaydın da oturup seyretseydik istanbuldaki ingiliz gemilerini o zaman maaaşın sana yeterdi yurtdışında süper bir yaşamın olurdu bizde sürekli Atatürk şöyle bir herif böyle bir herif laflarından kurtulurduk..

    YanıtlaSil
  31. Aaa! son olarak sanırım sevimli ekşi sözlük yazarı şu iletiye merve kavakçının o yıllardaki kimlik fotografını koymayı unutmuş sanırım gerçi Kendisi ABD vatandaşı oldugu için başörtülü olmasada vekil olamazdı inanmıyorsanız merve kavakçı abd vatandaşı yazın google görsellere veya ekşi sözlüge bakabilirsiniz bana kalsa bir abd vatandaşının degil vekil olarak izleyici olarak bile meclise girmesine aslaaa izin verilmemeli zaten abd vatandaşı olan biri vekil olamıcagını bile bile neden gelir ki meclise ilginççç

    YanıtlaSil
  32. 30 martta görüşcez sizinle.

    YanıtlaSil
  33. boş yere dolmuşsun bence. eksik bilgiler var.

    YanıtlaSil
  34. Yorumlar için teşekkür ederim dostlar. Tamamen yoğunluktan unutmuşum buranın yorum denetlemesi olduğunu. kaldırdım da zaten. Tüm yorumları tek tek okuyup hepinize saygılarımı en derinden duydum. Teşekkürler okuyup, yorumladığınız için :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..