İnsan boş bulunmaya görsün

İnsanız ne de olsa. Topraktan yaratıldık ve her an çamurlaşabilirdik. Yok bu değildi. Bu bir buda incisiydi. Bizim söylememiz gereken, topraktan yaratıldık ve milyonlarca boşluğumuz var. O boşluklardan birine denk gelmeyelim!

Genellikde boşluklardan boşluk beğenen bir yapıya sahipseniz ne dediğimi anlamışsınızdır. İşte eve gelirsiniz. Lop diye atlarsınız salona bağıra çağıra. Birden misafirlerin varlığını fark eder, rezillikten dizlerinizin bağı çözülür de yüzünüz kıpkırmızı kesilir hani.

Derste hocanız bir şey söyler. Aslında çok normal bir şeydir söylediği. Herkes kendi havasında dersi dinler gibi yapıyordur. Siz aniden hiç alakası olmayan veya olan ilginç bir ses dizilimi çıkarırsınız da tüm dikkatler üzerinize toplanır. Toplanır, toplanır da siz olayı nasıl toplayacağınızı bilemezsiniz hani.

Otobüsten inmek için cebelleştiğiniz o anlar vardır ya hani. Basarsınız "inecek" veya anlamını bilmeyen milyonlarca insanın yine de inatla bastığı "stop" düğmesine. Zaten herkesin ellediği demir direklere ellemenin verdiği sıkıntı vardır üzerinizde. Bir de üzerine düğmeye basarsınız da, buna rağmen otobüs şoförü fark etmez de sizi indirmez ineceğiniz durakta. Küfürle karışık cırtlak bir sesle "inecek vaağrr" şeklinde bağırırsınız da, tüm millet bakar ya yüzünüze hani bişey görecekmiş gibi. Ya da bu ses harbiden buradan mı geldi diye emin olduktan hemen sonra vah yazık inemedi durağında diye üzülürler hani.

Sonra otobüse binerken tüm havanızla o merdivenleri çıkarsınız da aniden akbilinizden "içim boş, doldurmadın beni nemrudun kızı, Allah senin belanı versin" dercesine çıkan o ses çıkar ya hani. O kadar yüksek şiddetli bir sestir ki o, tüm dikkatler yine üzerinizde toplanır. Sanki banka soymak için bankanın ortalık yerine düşmüşsünüzdür de "eller yukarı, üzerinizde ne varsa doldurun şu torbaya" deyip Bim poşeti uzatmışsınızdır gibi. Aslında uzatmamışsınızdır. Sonuçta banka soymak poşetle olacak iş değildir. Poşetle olsa bile Bim poşeti buna hiç uygun değildir. Zira 3 kuruşu bile taşıyamaz günümüz Bim poşetleri hani.

Kendinizi tutamadığınız anlarda, boş bulunup ilginç bir laf edersiniz de sonra aylarca o lafı toplamak zorunda kalırsınız ya hani..

Hani bir sürü şey gelmiştir şimdi aklınıza da söylemeye çekinmişsinizdir. Ben de öyle. Hayat güzeldir ya hani. Harbiden öyledir ama.

Yorumlar

  1. Yazıyı okuyunca gaza gelip katkıda bulunmak üzre Yorum Gönder'e tıkladım ama buraya gelince kalakaldım. Galiba ben hiç rezil olmamışım. Çok asilsem demek ;/

    YanıtlaSil
  2. bana rezillik demeyin kaç kere sınıfın önünde göt üstü düştüm sayısını ben bile bilkmyiorum

    YanıtlaSil
  3. Biz de "BİM" den alış veriş yapıyoruz. :) Denedik poşetleri çok sağlamdır.

    YanıtlaSil
  4. Aklıma, dersaneye hasta gittiğim bir zaman, coğrafya da söylediğim bir cümle geldi. Hoca, Doğu anadolu ile ilgili bir şey anlatıyordu. Ben:'Dağlar denize paralel.' dedim galiba, epey oluyor. Hoca: Senin ateşin çıkmış, yat uyu.' dedi.:)
    Unutamadığım konulardan biridir.

    YanıtlaSil
  5. Geometride parelel kenar bozulunca ortaya çıkan şekle "yamuk" deniyor. Ne ilginç değil mi?

    YanıtlaSil
  6. boş bulunmak bazen iyidir.dalarsın uzak yerlere...
    olmak istediğin yerde olursan bi anlığına da olsa..
    rezil olmaya değer mi?
    değer..:)

    YanıtlaSil
  7. @Derya, asaletine sağlık valla. Ama düşmez kalkmaz bi Allah, uyarayım :p

    YanıtlaSil
  8. @Mert, güzel düşmüşsün ya. Bizde sıradan kafa üstü düşenler de vard:))

    YanıtlaSil
  9. @Prof, Bim i çok severim. Taze olur her şey ama poşetleri sağlam değil. şimdi eğri oturup doğru konuşalım :)

    YanıtlaSil
  10. @bahçe perim, çok güldüm yaaa :)) en azından yalnız değilmişim, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  11. @Şehmus, şairane konuşmuşsun. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..