Eyvahlar Olsun!

Uzun zamandır gazete okuyamıyordum. Gerçi yine okuyamıyorum fakat bugün her Türk genci gibi tırnaklarımı kesmek için gazete kağıdına ihtiyacım oldu. Geçenlerde babamın "Bu gazete bu eve bir daha girmeyecek" deyip fırlattığı Zaman gazetesinden bir sayfa yırttım. Yere serdim. Tırnaklarımı kesmeye çalışırken -ki pek bu konuda becerikli değilimdir- gözüm gazetenin sayfasına takıldı. Yarım sayfaya yakın Chp- Mustafa Sarıgül reklamı gördüm. 

Önce şaşırdım. Yok bu "Zaman gazetesi" değildir dedim. Üstüne baktım hemen, sonra arka sayfasına. Hayır efendim gayette Zaman gazetesiydi. Hani geçenlerde bir yazı yazmıştım da bir sürü laf etmişti camia insanları. Şimdi düşündüm de; o zaman hakkatten objektif yaklaşmışım. Bildiğin yön değiştirmiş Zaman gazetesi. Keşke Mhp yanlısı falan olsaymış. Chp tarafında görmek gerçekten benim için şok edici oldu. 

Şimdi yok efenim o sadece reklam diyecekler olacak ki onlar hiç konuşmasın. Ben reklamcılık eğitimi ve içinde bulunduğum piyasasıyla ağızlarının ortalık yerine çarparım iki tane. Her gazetenin kendine uygun bir dilinin olduğunu ve reklamları da titizlikle seçtikleri bir taraflarının bulunduğunu da eklemek isterim. Sonra da "babam haklıymış" ile bitiririm cümlelerimi. Abim ise "yıllardır almayın şu gazeteyi diyordum size "demesini ise bir ön görü olarak görüyorum. 

Camia insanlarına sözüm; yapılanlar değil, şu an ki gidişat hiç hoş değil. He siz memnunsanız o ayrı. Ama ben o gazeteden hiç memnun değilim. Bana kalırsa benim tanıdığım cemaat insanlarına da yakışmıyor zaten.

Yorumlar

  1. şükür ki tırnak için başka gazeteler kullanıyok biz (:

    YanıtlaSil
  2. Objektif yaklaşmayi ogrenemedigin sürece, yanlışa sürüklenme ihtimalin artar.

    YanıtlaSil
  3. birşeylere körü körüne bağlı olmak cehaleti batıllığı getiriyor zaten hiç şüphesiz. insanların biraz olsun gerçekten objektif yaklaşmaları gerekiyor. ki yaklaşamıyorlarsa bile az da olsa sorgulayıçı olmaları gerekiyor,,
    ama bizim insanımıza düşünmek irdelemek zor geliyor heralde..

    YanıtlaSil
  4. Keşke MHP'yi destekleseydiniz demişsin ya; Bakınızı dün akşam başlayan dinleme tartışmaları...

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. arafta otobüs bekleyen10 Şubat 2014 09:17

    reklama bakıp çizgisini değiştirdi demek düz adam sami mantığından öte bi şey değil

    YanıtlaSil
  7. 12 yaşındaki çocuk bile söylemlerin değiştiğinin farkında. Bir yazı da yazmıştım eski-yeni şeklinde. Onu da okursan, farkı anlayacaksındır. Bir reklam değil ayrıca. Bir çok kez yayınlanmış haber arkadaşlarımla paylaştığımda söylediler. Ben artık okumuyorum. Çünkü bana hitap etmiyor. Hee size ediyorsa, saygı duyarım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..