Haydi Gösterelim Gününü!

busra-bayram
İnsanoğluna doğuştan yüklenen özelliklerden bir tanesi de sanırım şiddet. Şiddet karşıtı olan herkesin aslında içinde bir yerlerde uyuyan bir şiddet eğilimi var. Bunu dışarıya çıkamamak için elinizden geleni yapıyorsunuzdur fakat bazı filmler vardır ki işte o şiddet duygusunu inanılmaz doyurur.
Göster Gününü (Kick Ass) filmi ile şiddet duygusunu komik bir biçimde açığa vurabilirsiniz. Filmin geçişleri o kadar yumuşak ve o kadar güzel ki, kullanılan şiddet kesinlikle göze batmıyor. Aksine, olması gereken bir şeymiş gibi duruyor. Eğer iki bölümü peş peşe izlerseniz benim gibi, üçüncüsü için de hemen araştırmaya girersiniz. Heyecanlanmayın, çünkü üçüncüsü hala çekim aşamasında.
kickass-
Kick Ass-1 filmi genç bir çocuğun ergenlik dönemi bunalımları ile başlıyor. Cinsel bir çok ögenin barındırıldığı bu bölüm ve ilerde şahit olacağınız kanlı sahneler dolayısı ile çocuklarınızı ve yaşlılarınızı ekrandan uzak tutun lütfen. Haricinde şiddet içerikli bir film izlerken kan görüntüsünden rahatsız olurum diyorsanız bu filmin aslında komedi türünü de girdiğini eklemek isterim. Oradakiler kan değil yani, kana benzetilen vişne suları. Zaten hayali bir dünyadan neden korkarsınız ki,hiç anlamam.
Genç çocuğun süper kahraman olma hayalinin başına açtığı işler oldukça iyi kurgulanmış. Filmin her dakikasında süper kahraman filmlerinin babası olan “Spiderman” ve “Superman” ‘e gönderme yapılmış. Aslında süper kahramanlık olayının da ti’ye alındığı da söylenebilir genel anlamda. İyi adam olmak için maskelerin arkasına gizlenmek ile gizlenmeme ikilemi de göze sokulmuş güzelce. Ufak yaştaki çocuğunu öldürme makinesi olarak yetiştiren Nicolas Cage’in yanı sıra ikinci filmde eski bir asker rolü ile Jim Carrey yer almış. İki filmde de iki büyük adamın yer alması güzel olmuş. Devam filmlerinde aynı yüzleri görmekten sıkılan bir insan olarak söylemeliyim ki, ikisi de ölüyor kendi filmlerinde.
Başrollerin ölmesine alışık olmayan bir Yeşilçam izleyicisi olarak, başrollerin öldürülmesine inanılmaz mutlu olduğumu da eklemeliyim sanırım. Sonuçta kendini tekrar eden filmlerden hepimiz nefret ediyoruz değil mi?
İki filmde de süper kahramanlık ve süper kahraman olmanın zorluğu yer almış. İki film bir çok yönden ortak nokta taşısa da, kesinlikle sıkılmadan izlenecek filmler. Üçüncü filmin tüyosu da çok güzel verilmiş. İlk filmde düşman olan;mafya babası adam iken , 2. filmde o adamın oğlu yer alıyor. Muhtemelen 3. filmde de oğlanın amcası, yani ilk filmdeki adamın kardeşi olacak. Bizim Kick Ass o ailenin kökünü kurutmaya hazır anlaşılan.
Suç şehri olan Amerika’ya layık bir yapım söz konusu. Çok ağır bir film izlemek istemiyorsanız ve çerezlerinizi yanınıza alıp çerezlik bi’şeyler izleyim diyorsanız bu filmi önerebilirim sanırım. Fakat öyle “Aman izlemeden uyumayın” diyebileceğim bir yapım da değil. Zira içinde çok fazla cinsellik, şiddet ve olumsuz davranış barındırıyor.

Yorumlar