O Öldü.

Geçenlerde bahsettiğim "Ben o tabuta binmem" diye imamla çekişen Büyükbabam dün öldü. İlginçtir ki, Trabzon'da olduğu için ölümü hissedemedim. O kadar ilginç bir duygu ki bu, görmeden inanası gelmiyor insanın. 

Her Cuma büyükbabamı arar konuşurduk. Yine bu Cuma aramadım diye kızacak, terslicek, sonra "hayırlı cumalar kızım" diyecekmiş gibi geliyor bana. Ya da evinde, balkonda oturmuş denizin sesini dinliyormuş gibi her sabah. Kahve içer misin diye sorduğumda sırf kırmamak için evet diyecekmiş gibi. Her ne kadar kahve dokunsa da içecekmiş gibi. Yaptığım çorba da kullandığım baharatlar rahatsız etse de yine eline sağlık diyecekmiş gibi. Yanına gittiğimde çocukmuşum gibi bakacakmış gibi. Gözlerinin rengini asla anlayamadığım ve "torunlarından bir tanesine asla vermedin şu gözleri" diye yine takılacakmışım gibi. Kaç yaşıma geldim, hala havaalanına gitmem için minibüse bindirirken minibüs şoförünü tembihleyecekmiş gibi.

Elimden tutup yolun karşısına geçirdikten sonra , hadi denize koşun dediği günler dün gibi.. Daha ramazan bayramında elini öpüp, sesli sesli konuşmuştuk. Yüzü kıpkırmızıydı. 2 ay içinde tüm vucudu saran kanser illetinden bahsetmeyeceğim elbet. Sülalemin ölüm sebebi o ne de olsa. 

Her neyse. İvan ilyiç'in ölümü hikayesi aklıma geldi. Bir sürü entrikanın sonunda , son sayfa da "İvan ilyiç öldü" yazar. Üzerine söyleyecek pek bişey de kalmamıştır. 

"O Öldü."

Yorumlar

  1. Ölmek ne garip şey.

    Üzüldüm. Ne denir ki.

    YanıtlaSil
  2. Ölüm de güzel anlatılıyormuş meğer.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Allah razı olsun, çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Aklıma amcamın ölümü geldi. Ben de senin gibi ölüm haberini aldığımda hiçbir şey hissedememiştim o an. Çok garip bir andı benim için. Başın sağolsun Büşra. Çok zor bir durum bu. Çok üzüldüm ya. :/

    YanıtlaSil
  6. Başınız sağolsun Büşra. İnanın, böyle hatırlanacak bir ölüm, ölüm anıları içinde en güzeli... "Öldü de kurtulduk"tan daha acı olan "öldü de kurtuldu" da var çünkü.

    YanıtlaSil
  7. Basın sağolsun. Allah mekanını cennet eylesin. Okurken ben de dedemdedemi düşündüm. Bu ayın 9unda bir sene olacak. Babamin gecenin bir vakti telefonu ucundaki dr a başımız sagolsun dediğini unutamıyorum. . Maalesef geride kalanlar için hayatin en üzücü gerçeği.

    YanıtlaSil
  8. oyh işte ölümle dalga da bi yere kadar
    başınız sağ olsun, allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  9. Yazını okurken aynen kendi dedemi anımsadım, çok şükür yaşıyor benim dedem gideyim de bir arayayım bari, yitirmeden ne değerini anlayabiliyor insan ne de neler eksilteceğini... Bu edebi devrik cümlelerim işe yaramaz farkındayım ama dua ediyorum deden için şu an, mekanı cennet olsun inşallah.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..