Sıradaki Filmim "Korku Seansı" Olsun

30 Ağustos Cuma günü vizyona girecek olan Korku Seansı filminin basın gösterimindeydik. Buna kesin hükmü verebilirim ki son zamanlarda izlediğim en sağlam korku filmiydi. Hatta bu sezona imzasını atacakmış gibi görünüyor.

"Şu an izleyeceğiniz film gerçek bir hikayeden alıntıdır!"

İşte bu cümle ile çıktığınız tüm yollardan mutlu ayrılırsınız. En azından bu güne kadar bana hep öyle olmuştur. Korku türlerinde işte bu cümleyi çok severim bu yüzden. Daha gerçekçi ve daha korkutucudur. Korkmak için verdiğiniz paranın boşa gitmeyeceğini dakika bir'den anlarsınız böylelikle.

Metafiziksel olaylara inanan ve bu tip olayları aydınlatmaya çalışan,dünyaca ünlü Ed ve Lorraine Warren'ın başlarından geçen gerçek bir hikayeyi izlemek istiyorsanız bu filme gidin. Film Perron ailesinin orman ortasında tutmuş oldukları kocaman bir çiftlik evine taşınmaları ile başlıyor. 5 kız çocuğun olduğu aile diğer tüm korku filmlerinin aksine çok mutlu. Hiç bir kahramanımızda depresif bir durum söz konusu değil. Sanırım filmin en güzel yanı da bu olsa gerek. Çocuklardan bir tanesinin uyurgezer olması haricinde hiç bir sorunları yok. Ki o da göze batan bir ayrıntı değil, inanın.

Tabi klişe korku filmleri belirtilerini de gördük filmde. Bodrum katına açılan bir kapı ve oraya inen uzunca merdiven, aniden kesilen ışıklar, dağ başında kervan geçmez kocaman bir ev, gıcırdıyan tahtalar, aniden ölen hayvanlar gibi.. Çocuklardan herhangi biri ölecek mi, o mutlu aile tablosunu bir şey olacak mı diye ciddi manada sıkıntıya giriyorsunuz. 

Eve ve evde yaşayanlara musallat olan şeytani ruhun hareketlerini yakalayabilmek adına kurulan kameralı sistemlerle Paranormal Activity, şeytan çıkarma seansı ile yılların gelmiş geçmiş en korkunç filmi olan Şeytan filmini içinde barındırdığından olacak ki gerilim ve korku aynı anda verilmiş. Bu da korku sever bir izleyicinin mutlu ayrılmasına sebep olacaktır. Filmde baskın bir karakterden çok, olaya odaklanılması ise ayrı bir güzel. İşte bunu seviyorum! 

Eğer korku-sever bir izleyici iseniz, emin olun siz de bunu seveceksiniz. En azından korkmadım,gerilmedim diye ağlamazsınız filmden çıkarken. İyi seyirler dilerim.

Yorumlar

  1. korku filmlerinin delisi bir insan olarak bunu izleyeceğim ! tavsiyen için teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..