Kötü Ruh'u Gördüm!


 "İzleyeceğiniz en korkunç film" sloganı ile yola çıkan film sloganın hakkını verecek biçimde tasarlanmış. Ben ki korku filmlerinden sıkılmış insan olarak sıkılmadan izledim.

Öncelikle hemen söyleyim "Ailecek izlenecek bir korku filmi." Yani müstehcen sahnesi yok. Benim için en önemli şeylerden bi'tanesi de budur filmlerde. Çok fazla kan ve korku unsurunun kullanılması elbette yaş sınırını +18 yapıyor benim gözümde. Fakat +15'te olabilir hani.

Konusuna gelecek olursak, muhteşem bir dostluk söz konusu. Mia adından bir genç kız annesini kaybettikten sonra uyuşturucu müptelası oluyor. Çok yakın arkadaşı bıraktırmayı bir türlü başaramayınca eskiden kaldıkları dağ evine gitmeyi planlıyorlar. Annesinin ölümünden beri görüşmediği abisi, abisinin sevgilisi ve en yakın arkadaşı ile sevgilisi olmak üzere 5 genç bu orman evinde buluşuyorlar. 

Klasik korku filmi hikayesi buraya kadar. Ormanın ortasında 2 katlı eski tahta bir ev, 5 genç ve çekmeyen telefon. Tüm klişeler bu filmde de kullanılmış. Alt kata açılan bir kapı, bodrumda asılı duran ölü hayvanlar, ışıkların gidip gelmesi ve korkan bir kadın.

Evin kapısını açarken daha önce girilmiş olduğunun farkına varırlar. İçerdeki iğrenç kokunun sahibini ararken alt kata açılan kapıyı keşfedip inerler. Onlarda önce oraya gelinip, büyü gibi bişeyin yapıldığını fark ediyorlar. Düzeyli arkadaşın meraklı sevgilisi bulduğu kitapla kötü ruhu çağırıyor. Şansa bakın ki kötü ruh Mia'nın içine giriyor. Girdikten sonra da abisi dahil herkesi öldürüyor. 

"Bu gece hepiniz burada tek tek öleceksiniz!" gibi muhteşem replikler söz konusu. Kan kullanımından hiç çekinilmemiş. Özellikle kan kusma sahnesi süperdi. Hani öyle ki, bu kadar kan nereden geldi ve hala bu  kadın ayakta nasıl duruyor diye düşündürüyor insanı. 

Aşırı kesme, biçme söz konusu filmde. Sesler de güzel yerlerde kullanılmış. Ani efektler ve kötü ruhun ilginç makyajı, siyah saçlar gibi klişe şeyler kullanılmış olsa da sıkılmadan izlenir bir film. Hee sonunda başrolümüz Mia kurtuluyor. Hem de tek kolu kopuk bir şekilde ormanın derinliklerine karışarak. Başrolün çiziklerle kurtulmasına alışkın olan bünyemde bu gerçekçilikte oldukça güzel geldi. Korku filmi severlere tavsiyemdir. İyi seyirler dilerim.

Yorumlar

  1. korku filmleri genelde biryerden sonra saçmalamaya başlar, çok az sevdiğim korku filmi var. Birde korku faktörümü ekleyince kimilerini eliyorum baştan;) bunu merak ettim..;)

    YanıtlaSil
  2. seni eski blogumu rasgele bulunca gördüm :)3 sene olmuş görüşmeyeliii.. hala yazıyomuşsun süper ^_^ karikatürist çocuk ben.. hani şu yazıların için arada bi lazım olan :) yeni blogum fantastikkalem.blogspot.com ;)
    see u again..

    YanıtlaSil
  3. Bizim yaptıklarımız çok saçma zaten de bakalım eloğlu ne yapmış :))

    YanıtlaSil
  4. Ben de izledim bugün ama ben pek beğenemedim yani bana aşırı müthiş korkunç ve muthiş dotluk var gibi de gelmedi valla :) Belki de artık sıkıldım korku filmlerinden. :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de izledim bugün ama ben pek beğenemedim yani bana aşırı müthiş korkunç ve muthiş dotluk var gibi de gelmedi valla :) Belki de artık sıkıldım korku filmlerinden. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..