Evde Filmi (Dans la Masion)



Dün basın gösteriminde izlediğim ve Cuma günü gösterime girecek olan,Yazan ve Yöneten François Ozon'a ait  Evde filmi, olabildiğince akıcı bir senaryoya sahip.Özellikle insanoğlunun "merak" duygusu üzerine çokça gidilmiş ve izlerken sıkılmanızı engellemiş.

Yatalak babası ile yaşayan genç ergen bir parkta karşı evde olanları düşünerek kompozisyon yazmaya başlar. Aslında çekingen ve sınıfın en arka sırasında oturmayı tercih eden genç, yazdıkları ile öğretmeninin dikkatini çeker. Bir şekilde izlediği evin içine girmeyi başaran gencin aslında aile saadetini yakalamaya çalıştığını fark ediyorsunuz.

Film teknik açıdan Fransız gibi kokuyor. Gencin kafasında oluşan karakterlerin lezbiyen veya gey tarzında çarpık ilişkilerinin olması, arkadaşının annesine aşık olması ve hatta aşk yaşamaları olabildiğince rahatsız edici. Kimisine göre cür'etkar olan fakat bence olabildiğince gereksiz ve rahatsız edici sahneler de mevcut. 

Genç eve girdikten sonra ailenin hareketlerini izleyerek olanları yazar, öğretmeni ve eşi ise bunları okuyarak; insanların aslında birbirlerinin evlerinde nelerin döndüğünü ne kadar merak ettiğini ve gözetleme duygusunun ne kadar da can alıcı olduğunu gözler önüne serer.

Filmin sonunun ise aynı radikallikle bitmemesi sizleri hayal kırıklığına uğratabilecektir. Yer yer tansiyonunuzun yükseleceği ve ciddi manada "arkası yarın" cümlesinin arkasını merak edeceğiniz bir film. Fakat ailecek gidip, mutlu ayrılabileceğiniz türden de değil. İyi seyirler..

Yorumlar

  1. zaten o cüretkar! sahneleri koymasalar film olmaz!!
    artık aileyle film izleyemez oldum! (burda izleyicinin isyan modu açık kalmış:))
    gözlem yapma olayı ilgimi çekti ama izlemeli miyim hala emin değilim, ne dersin, bizi bozmasın sonra?? :)

    YanıtlaSil
  2. aslında ben bu tip filmleri severim. tam benlikmiş gibi :)

    YanıtlaSil
  3. o halde gitmelisin. fakat sonunda "amaaan be" diyebilirsin :( uyarmadı deme :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..