Bir kadın bi erkeği neden sever?

Hani seni seviyorum un yanındaki soru işaretinden bahsetmiştim ya.. İşte o soru işareti neden konur. "Seni seviyorum?" derken hani aslında sende seviyosun dimi demektir ya.. İnsan koşulsuz kurmaz ya o cümleyi. Karşılıksız kurulur mu o cümle. Durduk yere,pat diye.. Bişeyler hissetmişsindir ki karşı taraftan, o yüzden kurmuşsundur.. Mesela nefret ettiğini düşündüğün bi arkadaşın olsa.. Elinde olsa bi kaşık suda boğucaksın adamı.. Gidip seni seviyorum! der misin? Aslında belki de sevilcek adamdır.. Ama karşılığı yoksa kurmazsın cümleni..

Ben platonik aşka inanmıyorum. Platonik sevilmez.. Seni seviyorum? dediğinde karşı taraf "bende" demezse, o ilişki yürümez zaten.. Zaten sen de üçüncü kez dersin, bi daha da demezsin karşılığını alamayınca. Fazla naz aşık usandırır mevzu.. Evet fazla naz cidden aşık usandırır.. Ben fazla naza gelemem mesela..

Naz beni acaip zorlar.. Zorlanmaya da gelemem.. Zorlanmakta yorar.. Yorulmayı ise hiç sevmem. Oturur dinlenirim. Tabi ne anlamda dinlendiğim meçhul..

Bir kadın bir erkeği;
-Görünüşü için sever
-Hayallerinin prensine benzediği için sever
-Komikliğini sever
-Zekasını sever
-Konuşmasını sever
-Ses tonunu sever
-Yolda yürümesini sever
-Parası için sever
-Göz rengini sever
-Arkadaşlarıyla muhabbetini sever
-Sosyal ortamını sever
-Sporla uğraşmasını sever
-Fazla bilgili olmasını sever.

Bir kadın bi erkeği neden sever" soruma aldığım cevaplar bunlar.. Siz ne düşünüyosunuz peki?

Yorumlar

  1. Sevmek icin sebep gerekmez.Pat diye seversin, ustelik sormazsın da sen beni seviyor musun diye.Bencillik bir nevi.Kendinle ilgili tamamen.Her platonik askın sonu husranmıdır bilinmez tabi."Sen beni sevmiyorsan ben de seni sevmicem bundan sonra" yla olmaz o isler.Kalp dinlemez en azından.Bende boyle oldu, baskasını bilemem.

    YanıtlaSil
  2. Süs :için sever görüntüsü güzelse
    Aygır: olarak sever Yatakta çok güçlü ise
    Eşek :olarak sever parası bol özgürlügüne dokunmuyorsa
    İnsan :olarak sever kişiliği yerinde ise

    YanıtlaSil
  3. isterse dünyanın en berbat adamı olsun,
    patttt birden bir aşık olursun o andan itibaren her şey biter.
    aşkta sorgulamaya yer yoktur,
    sotguluyorsan eğer o zaman aşık değilsindir:)

    YanıtlaSil
  4. Her yazının sonunda bize de soru sormasan olmaz yani dimi? :)

    Msn de ben sana anlatıcam ' platonik aşkı ' ve ' seni seviyorum ' u kime, nasıl söyleyeceğimizi canım.

    Hadi çok gezme de gir anlatayım. :))

    YanıtlaSil
  5. zaten yazında şıkları sıralamışsın. karşılıksız hiçbir şey yoktur aslında ilişkilerde. hep bir beklenti vardır ama önemli olan o beklentilerin ne olduğudur. yani tartışılacaksa bu beklentilerin doğruluğu, iyiliği veya ahlaki yönü tartışılabilir.

    mesela bir insanı parası için sevmek iyi bir şey değildir. zira mantıken insanı değerli kılan para değildir. insan bir meta değildir ki para ile değeri biçilsin.

    konu karşı cinse duyulan sevgi ise burada devreye cinsel çekim de giriyor. o yüzden platonik muhabbetlerden söz ediliyor. yani kişi tabi ki karşı cinsi hem bir insan olarak sevebilir hem de cinsel çekim yönünden sevip, isteyebilir fakat bu anlamda bir ilişki için yalnızca sevmek ya da iyi, zeki olmak yetmiyor. karşı taraf hem akli hem de fiziki boyutta ikna olmadan istenen ilişki sağlanamaz.

    komik bir diyalog vardır ya:

    -melehat,sana bir itirafta bulunmak istiyorum. ben seni çok seviyorum.
    -şey, ama ben seni hiç 'o anlam'da düşünmemiştim.

    işte 'o anlam' çok önemli sevgili olma konusunda.

    melehat ve recep çok iyi arkadaş dost olabilirler belki ama melehat recep' ten cinsel bir elektrik almamışsa, onu karizmatik bulmamışsa, recep ne yazık ki 'o anlamda' avucunu yalamaya mahkum olacaktır. 'o anlam' denen şey aslında açık bir şekilde melehat' ın recep' i sevişilebilecek, sevgili olarak takılabilecek biri olarak görmemesidir. sonuç: recep platonik takılır bir süre ve akıllıysa fazla kafasına takmaz, unutur. ama şu var ki, insan olarak bu iki kişi yine birbirini sevebilir. gerçi reddedilme sonrası eski yakınlığı sağlamak zor gelecektir. benlik, karşılık bulmamayı kolay kolay kaldıramaz.

    sevmek, sevilmek insanların ihtiyaç duydukları güzel şeyler. sosyal bir varlık olan insanın hayatı ve kendini anlamlandırması için diğer insanlarla bir arada yaşamaya, sevmeye, sevilmeye ihtiyacı var.

    böyleyken böyle...

    YanıtlaSil
  6. Adam; çok harika bir yorum yapmışsın da; pek anlayamadım.. Yani sevmek zorunda olduğumuz için mi seviyoruz?

    NEstalcim, inan evin yolunu zor buluyorum. Maillerini beklerim :)

    Ful yaprakları gerçekten aşık değlim :)

    yabancı; anlamlı sıfatlar kurmuşsun :) Teşekkürler

    bokbocesi, hiç pat diye sevemedim, hep düşündüm,taşındım, öyle sevdim :(

    YanıtlaSil
  7. Evet, sevmek zorundayız çünkü bu doğamızda var. Hayvansal yönümüzle ele alırsak diğer tüm canlılarda olduğu gibi insanın da kendi türü ile uyum içinde yaşaması gerektiğini görürüz. İnsani yani akıl ve empati yönümüzle bakarsak kişilerin sağlıklı bir psikolojiye sahip olabilmesi için sevip, sevilmeye, ilgiye muhtaç olduğunu görürüz.

    Sadece karşı cins açısından değerlendirecek olursak, burada yukarıda saydıklarımız dışında ayrıca doğamızdan kaynaklı bir takım dürtülerin etkili olduğunu anlarız. İnsan sanki diğer canlılar gibi türünün devamı, çiftleşmek, çoğalmak için programlanmış gibi. Yani zıt kutupların birbirini çekmesi gibi kadın ve erkek arasında da böyle bir kaçınılmaz çekim söz konusu. Bir bütünün iki yarısı gibidirler. Yine doğaları gereği biri olmadan diğerinin varlığı anlamsızlaşıyor. Konuya bu noktadan bakarsak kadın erkek arası sevginin ya da çekimin bir zorunluluk olduğunu söyleyebiliriz.

    YanıtlaSil
  8. bokbecesi'ne katılıyorum sevmek için sebep gerekmez.. sen pat diye sevmediysen hiç aşık olmamışsın demektir bence (:

    YanıtlaSil
  9. @adam: Zorunluluk için severiz diyoruz yani? Hani doğamız gereği :) Mceburen..

    laırel-hardy; sebepsiz seviyorz diyelim o halde :)

    YanıtlaSil
  10. Romantik yorumları bırakalım arkadaşlar. Onları sevgililerinize ya da sevgili adaylarınıza dersiniz. Sebepsiz bir şey olmaz. Anlık karar verişlerde bile bir sebep vardır.

    YanıtlaSil
  11. seversin çünkü karşı taraf da seni seviyodur ya da bunu bi şekilde sana belli ediyodur..Yoksa o körkütük aşklar,Leylayla Mecnunlar yalan..Yok öyle şey=)

    YanıtlaSil
  12. seversin çünkü karşı taraf da seni seviyodur ya da bunu bi şekilde sana belli ediyodur..Yoksa o körkütük aşklar,Leylayla Mecnunlar yalan..Yok öyle şey=)

    YanıtlaSil
  13. Derler ki Leyla o kadar da güzel bir kız değilmiş. Bir gün Mecnuna sormuşlar; "Leyla kara, kuru bir kız işte, nesini seviyorsun?" Mecnun cevap vermiş, bir kere benim gözümle bakabilseydiniz ne kadar güzel olduğunu anlardınız...

    Yani demem o ki, saydıklarının hepsi göreceli kavramlar. Sen birine yakışıklı(sana göre) olduğu için vurulursun fakat aslında o, gerçekte o kadar da yakışıklı değildir. Senin gözüne öyle görünmüştür ve Allah yakışıklılığı vesile kılmıştır sadece... İşin aslı o elektriklenmeyi almış olmak. Sen ise yakışıklı olduğu için aşık olduğunu zannedersin. Zaten aksi olsaydı herkes aynı insanlara aşık olurdu :)) Tabi bu söylediklerim tahminden öte bir şey değil, çünkü daha öyle bir şey yaşamadım...

    YanıtlaSil
  14. İLug@ dedi ki...
    seversin çünkü karşı taraf da seni seviyodur ya da bunu bi şekilde sana belli ediyodur..Yoksa o körkütük aşklar,Leylayla Mecnunlar yalan..Yok öyle şey=)

    Sen aşkı bilmiyorsun ki yok diyorsun aşkı bilsen var dersin günümüzde hala Leyla Mecnunvar var
    Dogu anadoluda kızlar ve erkekler sevdiği kızla veya sevdiği erkekle evlenebilmek için yurtlarını terk ediyorlar öleceklerini bile bile sonra töre diye o kızı öldürüyorlar işte sana leyla mecnun AŞKIN Leyla Mecnunları

    YanıtlaSil
  15. 21 yaşındayım,hiç kimseyi sevemedim..sevilmedim de..

    sevmek ne demek,neden sevemez bir insan,neden sevilmez,sevmediği için mi acaba?

    *ben de sevmek istiyorumm artıkk (:

    YanıtlaSil
  16. hayvanları sevdiği için sever?
    şefkatinden dolayı sever?
    insanlığını görür içinde derinde gizlediği, bu yüzden sever?
    geniş omuzlarından dolayı sever bazen? hani ağlayabilmek ya da yetişemediği yerlerde çıkabilmek için..
    büyük ellerini sever, dokunsun ister, düştüğünde tutup kaldırsın ister.
    kokusunu sever, parfümünü değil teninin ısısıyla daha da artan kendine has kokusunu sever..
    aslında bu şekilde çok şey sayabilirim sana kendi açımdan bakarak, bokboceesi zaten demiş, sevmek zorundayız diye. sevdiğimiz için severiz, başkası yoktur bazen etrafta mesela bu yüzden de severiz biz bir erkeği? duramıyorum özür dilerim, kestim :)

    YanıtlaSil
  17. bir kadın bir erkeği kendisini sevdiği için sever bazen

    YanıtlaSil
  18. mecbur olduğumuz için??bana itici geldi hemde çokk..pat die aşık olursun seversin.bunun kuralları yoktur..sevgi senin içindedir yüreğinde buna yön veren şekil almasınıda sağlayan sensin.onu besleyen büyüten..hani hiç bir erkeğin ne kaşı ne gözü ne parası die ayırım yapmayanlar olduğu gibi hem yakışıklı olsun hem zengin oldu bulursan bizede gönder:)) yok yok ben aşkı ölümsüz bilenlerdenim..öyle kaş göz le olacak iş deil yane:)

    YanıtlaSil
  19. funda hanım, hangi evrende yaşıyorsunuz? kaşa, göze, kola, bacağa bakmıyorsunuz demek. notre dame' ın kamburu tipinde birine de aşık olursunuz yani öyle mi? kambur insanları hor görmüyorum, sadece gerçek olan neyse onun ortaya konması gerektiğini düşünüyorum. herkes dengine göre birilerini bulur ama kaşa, göze, kola bacağa, boya, kiloya bakmıyorum gibi laflar içi boş laflar bence.

    YanıtlaSil
  20. sevgili adam; sana göre boş olabilir o senin düşüncen beni bağlamaz..nice yakışıklı yüzüne bakılamayacak kadar güzel erkekler var ki!..hepside can yakmıştır. güzelliği sadece yüzündedir.insanlıktan nasiplerini alamamışlardır.bir erkek vardır yakışıklı değildir tipide yoktur.ama güzelliği yüzende değil kalbindedir ruhundadır.evet bakmıyorum kola bacaga kaşa göze..

    YanıtlaSil
  21. sevgili funda;
    ben ille de yakışıklı, güzel demiyorum. yani elbette ki gönül güzelliği, kişilik falan çok önemlidir. ama vurgulamak istediğim insanın doğasında olan bir şey. insan ister istemez şekle bakıyor, önem veriyor. bu konuda aşırılık iyi değildir tabi ki. lost dizisini biliyorsanız orada oynayan ve kadınların hayran olduğu sawyer tiplemesi var. (Josh Holloway) dışarıdan bakan bu adam ve karsını birbirine yakıştırmayabilir ama adam sevmiş, beğenmiş ve evlenmiş.
    ben şekle hiç önem verilmez anlayışını kabul etmiyorum sadece.

    YanıtlaSil
  22. Sanki aynı şeyleri söylüyomuşsunuz gibi. Ama dış görünüşün de aşırısına kaçılmamalı bence :)

    YanıtlaSil
  23. Bence gerçek sevgi sebepsiz olur. Birini sevmeden deriz şöyle olsun böyle olsun diye. Sonra bir gün seversin ve bakarsın ki belki tam zıttı biridir saydığın özelliklerin. Yani saçının rengi siyah olduğu için değil. Bir sürü saçı siyah olan vardır ama sen onu seversin. Çünkü o odur işte. Sebebi yoktur ki. Sadece onun saçının siyahı hoşuna gider ve onu benzetirsin geceye. Gerçek sevgi sebepsizdir bu nedenle bence.
    Blogger Gazetesinden geliyorum :) Adaşım olduğunuz için ilk sizi ziyaret etmek istedim. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  24. Yazdıklarınızın hepsi de olabilir fakat benim için en önemlisi karakter benzeşmesi. Eşimde de bu mevcut. Kendi küçük dünyamızda yaşıyoruz ve bazen insanların davranışlarına hiç anlam veremiyoruz. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..